Ελλάδα

“Αγκάθι” οι απουσίες στα σχολεία

Διαλύονται οι τάξεις μετά τον Απρίλιο, “δεν θα μειώσουμε τις απουσίες” λένε τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας

Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα “αγγίζουν” και τον ευαίσθητο τομέα των απουσιών από τα μαθήμτα.
 
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “ Πρώτη Γραμμή” ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης, διέψευσε τις καταγγελίες περί μείωσης του ορίου των απουσιών.
 
Τόνισε ωστόσο πως το υπουργείο Παιδείας μελετά το θέμα της τακτοποίησης των απουσιών, καθώς -όπως είπε- μετά τον Απρίλιο, τα σχολεία διαλύονται.
 
Επισήμανε επίσης πως το ενδεχόμενο μείωσης των απουσιών εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αλλαγής του Λυκείου και παράλληλα κατήγγειλε πως κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα και κατέστησε σαφές πως φέτος δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο θέμα των απουσιών.
 
Μενίδι: Κατάληψη με φόντο τις ελλείψεις
 
Οι μαθητές στο σχολείο του Μενιδίου αντιδρούν για τις ελλείψεις στα βιβλία, στις πληροφορίες για κατάθεση του μηχανογραφικού το Μάρτιο αλλά και για την μείωση των απουσιών.
 
Καταλήψεις προγραμματίζονται και σε άλλα σχολεία της περιοχής.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παλαιό Φάληρο: «Άρρωστη και χτυπημένη» ξανά η μικρή Τζένα, 9 ημέρες πριν το θάνατό της – Νέα μαρτυρία και παλαιότερες εικόνες με το άτυχο παιδί
Όπως περιέγραψε ο στενός φίλος της οικογένειας, και την προηγούμενη φορά που ήταν χτυπημένο το παιδί, η μητέρα κάλυπτε τα σημάδια με καπελάκι
Η μικρή Τζένα φορώντας καπέλο, στο καρότσι της, την ημέρα του θανάτου της
9