Ελλάδα

Άγριο επεισόδιο στην Εθνική Πινακοθήκη: «Αποκαλείς το βουλευτή τραμπούκο» – «Οδηγείτε την Ελλάδα στο Μεσαίωνα»

Ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Βρεττός και ο δικηγόρος του Παύλος Σαράκης στράφηκαν εναντίον εκπροσώπου της Εθνικής Πινακοθήκης

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δικηγόρου αλλά και ενός βουλευτή του κόμματος «Νίκη» με εκπρόσωπο από την Εθνική Πινακοθήκη με αφορμή το επεισόδιο αλλά και την κράτηση του Νίκου Παπαδόπουλου.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του πρωτοφανούς περιστατικού στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος φέρεται προκάλεσε φθορές σε εκθέματα, στο χώρο έσπευσαν στελέχη του κόμματος και ο δικηγόρος του.

Όλοι τους θέλησαν να δουν το βουλευτή που θεώρησε βλάσφημα τα έργα τέχνης και θέλησε να τα κατεβάσει από τις προσθήκες, ωστόσο δεν τους δόθηκε άδεια να εισέλθουν εντός του κτιρίου.

Έτσι δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα, όταν ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Βρεττός και ο δικηγόρος του Παύλος Σαράκης στράφηκαν εναντίον εκπροσώπου της Εθνικής Πινακοθήκης , καθώς ζητούσαν κι από εκείνον τον λόγο για τον οποίο κρατούνταν ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο νομικός σύμβουλος της εθνικής πινακοθήκης προσπάθησε να καθησυχάσει τους κύριους Βρεττό και Σαράκη ωστόσο οι προσπάθειες του δεν βρήκαν ανταπόκριση.

«Ποιος είσαι εσύ; Θέλω να δω το συνάδερφο μου» φώναζε ο Νίκος Βρεττός , ενώ ο Παύλος Σαράκης ζητούσε το όνομα του εισαγγελέα που είχε διατάξει την κράτηση και ανέφερε συνεχώς: «αποκαλείς το βουλευτή τραμπούκο;».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Εθνικής Πινακοθήκης είπε μεταξύ άλλων στον Παύλο Σαράκη πως «ο εντολέας σου βανδάλισε την πινακοθήκη», ενώ απευθυνόμενος και προς τους δύο άνδρες είπε σε έντονο ύφος: «Τραμπουκίσατε την Πινακοθήκη. Αποδίδετε δικαιοσύνη αυτοβούλως. Οδηγείτε την Ελλάδα στο Μεσαίωνα».    

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 21
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων