Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αιτωλοακαρνανία: Η άγνωστη εξωτική παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά

Αιτωλοακαρνανία: Η άγνωστη εξωτική παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά

Το Βαθυαβάλι είναι ένας όρμος μαγευτικός, ο οποίος βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, 10 λεπτά από την Πογωνιά της Παλαίρου. Με γαλαζοπράσινα νερά, είναι σίγουρα μία από τις πιο μαγικές παραλίες της Ελλάδας…

Το Βαθυαβάλι είναι ένας όρμος μαγευτικός, ο οποίος βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, 10 λεπτά από την Πογωνιά της Παλαίρου. Τα γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βότσαλο που έχει το Βαθυαβάλι ανταγωνίζονται αρκετές από τις παραλίες της κοντινής Λευκάδας.

Η Πάλαιρος φημίζεται για της παραλίες της κάτι που φαίνεται και από το πλήθος όσων την επιλέγουν για τις διακοπές τους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η βοτσαλωτή παραλία Βαθυαβάλι, που βρίσκεταιβρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την Πάλαιρο. Για να μπορέσετε να χαρείτε το μπάνιο σας στα απίστευτα πράσινα νερά της, πρέπει να ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που δείχνει η πινακίδα πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Ο δρόμος ήταν χωματόδρομος, αλλά τα τελευταία χρόνια έγινε άσφαλτος, βελτιώνοντας κατά πολύ την πρόσβαση προς την παραλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη.
Τα νερά έχουν γαλαζοπράσινο χρώμα και θυμίζουν εξωτική παραλία. Αποτελεί ασφαλές αγκυροβόλιο γι αυτό είναι παράδεισος για πολλούς ιστιοπλόους που βρίσκουν καταφύγιο με τα πολυτελή σκάφη τους από την κακοκαιρία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις