Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακρόπολη: Στον ανακριτή οι 17χρονοι για το μαχαίρωμα του 18χρονου

Ακρόπολη: Στον ανακριτή οι 17χρονοι για το μαχαίρωμα του 18χρονου

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν μέσα στην ημέρα, οι δύο 17χρονοι που κατηγορούνται για την αιματηρή επίθεση κατά 18χρονου στην περιοχή της Ακρόπολης το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (17.04.2023).

Οι συλληφθέντες για την επίθεση στην περιοχή της Ακρόπολης οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την Τετάρτη και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Πιο συγκεκριμένα, στον έναν εκ των δύο, που φέρεται να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε τον 18χρονο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ και στους δύο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η μητέρα του 18χρονου, που βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, μιλώντας στο newsit.gr, ξεσπά «είναι τρομακτικό αυτό που έγινε. Κάτι πρέπει να γίνει και δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτό που έγινε, δεν γίνεται να φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε μια βόλτα».

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, όταν ο 18χρονος μαζί με την παρέα του έκαναν μια βόλτα στην περιοχή της Πλάκας. Τότε, δύο άτομα με μαχαίρι τους επιτέθηκαν για να τους πάρουν το τσαντάκι που είχε ο 18χρονος και τον μαχαίρωσαν στον τράχηλο και στην κοιλιακή χώρα.

Η υπόλοιπη παρέα ξεκίνησε να τους κυνηγά και κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν. Ο δεύτερος συνελήφθη την Τρίτη (18.04.2023).

Ο 18χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταύρος».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις