Ελλάδα

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Σε πλήρη ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σήμερα (29.06.2025) στη χώρα, τοπικά φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, έχουν φέρει αναστάτωση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες. 

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, έχουν δρομολογηθεί τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από το λιμάνι του Πειραιά το Blue Star Patmos, με προορισμό τα Δωδεκάνησα, θα αποπλεύσει τελικά στις 23:59 το βράδυ.

Το Blue Star 1 για Κυκλάδες, αναχωρεί στις 22:00, ενώ το Αριάδνη, που επρόκειτο να αποπλεύσει στις 20:00 για Χίο και Μυτιλήνη, μεταθέτει την αναχώρησή του επίσης για τις 23:59.

Το Νήσος Ρόδος θα αποπλεύσει στις 22:00 για Ηράκλειο, αντί για τις 21:00. Το Κίσσαμος για Χανιά θα αναχωρήσει στις 22:00, όπως και το Knossos Palace που απέπλευσε κανονικά στις 21:00 για Μήλο και Ηράκλειο.

Για τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού, η κίνηση πραγματοποιείται κανονικά αλλά μόνο με την έγκριση των πλοιάρχων. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει και σε ακυρώσεις δρομολογίων.

Από τη Ραφήνα, εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια προς Μαρμάρι και Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα. Το απόγευμα απέπλευσε κενό επιβατών το Super Ferry με προορισμό την ‘Ανδρο, για να παραλάβει επιβάτες.

Αντίθετα, σε πλήρη ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν έγκαιρα με τις λιμενικές αρχές ή τις ναυτιλιακές εταιρείες για την ακριβή ενημέρωσή τους σχετικά με τυχόν τροποποιήσεις ή ακυρώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
6