Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Τι περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Τι περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Οι αλλαγές στην ΕΥΠ που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γεγονός με σκοπό την διασφάλιση της διαφάνειας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σήμερα επαναφέρει τους δύο εισαγγελείς στην εποπτεία της ΕΥΠ, την οποία είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και καθιερώνει για πρώτη φορά ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Προβλέπει μεταξύ άλλων ότι ο διορισμός του διοικητή της ΕΥΠ διενεργείται μετά από γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της, και πως η υποχρέωση παροχής γνώμης σύμφωνα με την παρ. 1 καταλαμβάνει και τον υπηρετούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας Διοικητή κ. Θ.Δεμίρη. Προβλέπεται επίσης και η τελική έγκριση από τον Εισαγγελέα Εφετών, επιχειρήσεων παρακολούθησης επικοινωνιών, επιστολών κλπ.

 

Ακολουθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σήμερα με τις επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις