Ελλάδα

Ανάσταση! Αύριο αναχωρεί για Μόναχο η οικογένεια του μικρού Ράμι!

Αύριο αναχωρούν αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Μόναχο η μητέρα, τα αδέλφια και ο ξάδερφος του μικρού Ράμι, έπειτα από την αποδοχή από πλευράς της Γερμανίας του αιτήματος για οικογενειακή επανένωση που υποβλήθηκε.

Την οικογένεια θα συνοδεύσει έως το αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπάλληλος του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης, στο οποίο η οικογένεια του Ράμι κατέθεσε χτες αίτημα ασύλου. Μετά την άφιξη στο Μόναχο την υπόθεση θα αναλάβουν οι γερμανικές αρχές.

Ο μικρός Ράμι από τη Συρία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς πάσχει από λέμφωμα Hodgkin. Το παιδί, που βρίσκεται στη Γερμανία με τον πατέρα του, θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα του και τα αδέλφια του είναι πιθανοί δότες. Ωστόσο, εκείνοι βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου πέρασαν με βάρκα μέσω Τουρκίας, και για το λόγο αυτό κατέθεσαν χτες αίτημα ασύλου. Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του Ράμι κινητοποίησε τις ελληνικές και γερμανικές αρχές, που προώθησαν με ταχείες διαδικασίες την επανένωση της οικογένειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στον πρώτο όροφο σπιτιού στην Πάτρα - Επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας ηλικιωμένης
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το σπίτι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι καλά στην υγεία της
Πάτρα
Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Βίντεο από τις τελευταίες εργασίες – Έκλεισε η Βασιλέως Κωνσταντίνου
Από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρξει ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας - Οι κλειστοί δρόμοι την Κυριακή στην κλασική διαδρομή
Τελευταίες εργασίες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο