Ελλάδα

Ανατροπή με τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους: Από το μηδέν οι έρευνες

Η βεβαιότητα του κυνηγού που ειδοποίησε τις αρχές στο Ζαγόρι, ανατράπηκε. Και από εκεί που όλοι πίστευαν πως βρήκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου που χάθηκε την περασμένη Κυριακή, τώρα οι έρευνες αρχίζουν από το μηδέν!

Ήταν περίπου 08:00 το πρωί της Τετάρτης (03.02.2021) όταν γινόταν γνωστό ότι κυνηγός στην περιοχή κοντά στο Ζαγόρι είχε ειδοποιήσει τις αρχές για τον εντοπισμό των συντριμμιών του εκπαιδευτικού αεροπλάνου που αναζητείται από την περασμένη Κυριακή.

Το σημείο που είχε υποδείξει ο κυνηγός ήταν κοντά στο χωριό Δίκορφο, μακριά από τον αρχικό τόπο των ερευνών.

zagori ereunes aeroplano

Όσο περνούσαν οι ώρες, όμως, τα πράγματα έδειχναν να αλλάζουν. Αν και αρχικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κυνηγός είχε φανεί βέβαιος και είχε δώσει και λεπτομερή περιγραφή, αλλά τελικά η βεβαιότητά του έγινε «νόμιζα ότι ήταν συντρίμμια».

Μετά την αρχική πληροφορία, η κινητοποίηση που έγινε ήταν μεγάλη. Αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ότι η πληροφορία δεν ήταν σωστή. Και πλέον οι έρευνες αρχίζουν από το μηδέν. Τουλάχιστον, πλέον οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλύτερες και δεν θα είναι εμπόδιο στις έρευνες.

Οι δυνάμεις επίγειες και εναέριες έχουν ενισχυθεί, δύσβατα σημεία ελέγχονται με drones του στρατού και της Πυροσβεστικής ενώ πέρα από την περιοχή του Ζαγορίου, έρευνες γίνονται και στο Μιτσικέλι.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι:

ς Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,

• 12 Πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και

ereunes zagoroxoria aeroplano

• Δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί:

• ένα E/Π Super Puma, ένα (1) E/Π Sikorsky (S-55), ένα (1) Α/Φ C-130 και ένα (1) Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας

• δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.

• ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ

• το ΕΚΑΒ και

• Εθελοντές 

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροπλάνο είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (31.01.2021). Το αεροσκάφος τύπου DV-20 που απογειώθηκε από την αερολέσχη Egnatia Aviation στην Κοζάνη, επέβαινε ένα άτομο, ο Ιρακινός πιλότος. Το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε στις 12.29 της Κυριακής, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Με πληροφορίες από epiruspost.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο ιταλικές κακοκαιρίες φέρνουν ισχυρές καταιγίδες - Οι επικίνδυνες περιοχές για πλημμύρες και κατολισθήσεις
Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραύλλια φόβοι για πλημμύρες και κατολισθήσεις υπάρχουν σε Ιόνιο, Ηπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Βροχή
Καταγγελία «βόμβα» από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό που έπεσε στο κενό
Η αποκάλυψη στην οποία προχώρησε ο Γιώργος Στασινός ήρθε μετά από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε ο ίδιος για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έκδοση οικοδομικής άδειας κτιρίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός 13
Μόνιμα στην Κρήτη το «ελληνικό FBI», τέλος οι μπαλωθιές - Οι ανακοινώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την οπλοκατοχή
«Δεν θα κάνουν κουμάντο στην Κρήτη οι μαφίες και οι νταήδες», είπε ο υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η οπλοκατοχή είναι κακούργημα - Από το Σάββατο ξεκινά η παρουσία αστυνομικών σε περιοχές με Ρομά
Μπαλωθιές στην Κρήτη
64
Αιγάλεω: Συχνοί οι καυγάδες μεταξύ της 29χρονης και του πατέρα της – «Πριν την μαχαιρώσει, ακούγονταν φωνές, τσακώνονταν»
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηλικιωμένος άρπαξε 2 μαχαίρια και απείλησε πως θα αυτοκτονήσει αλλά η κόρη του προσπάθησε να τον σταματήσει και της επιτέθηκε
Μπαλκόνι 14