Ελλάδα

Απαιτεί συντάξεις 480 ευρώ για όλους η τρόικα

Χρυσή τομή ελπίζει να βρει ο Α. Λοβέρδος, αλλά η τρόικα του θυμίζει ότι η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει για να πάρει τα χρήματα της βοήθειας.

Μαύρα είναι τα μαντάτα για τους εργαζόμενους ούτως ή άλλως.
Η τρόικα επιμένει και ζητά υπολογισμό των συντάξεων με ποσοστό αναπλήρωσης 1,2% ανά έτος και μετά από 40 χρόνια εργασίας. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση για έναν εργαζόμενο σημαίνει σύνταξη περίπου στο 45-48%.
Από την άλλη πλευρά το υπουργείο προτείνει να μείνει η βασική σύνταξη που προτείνει η Κυβέρνηση στα 360 ευρώ στα οποία θα προστίθενται τα χρήματα που λέει η τρόικα. Δηλαδή 360 ευρώ συν 1,2% για κάθε χρόνο εργασίας.
Η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης σχεδόν διπλασιάζει το ποσό της σύνταξης που θέλει η τρόικα και εκεί έχει “κολλήσει” όλη η διαπραγμάτευση.
Ο Α. Λοβέρδος έχει στείλει επιστολή που λέει ότι όσα απαιτεί τώρα η τρόικα δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά ο Όλι Ρεν τον έχει ακόμη να περιμένει… στο ακουστικό. Δεν έχει στείλει καμία απάντηση και έτσι μένει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.
Μόνο βέβαιο είναι ότι η σύνταξη πάει στα 60 και μετά από 40 χρόνια εργασίας. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
19χρονος και 17χρονη τα θύματα του σοκαριστικού τροχαίου δυστυχήματος στην Πάτρα - Άμορφη μάζα το αυτοκίνητό τους
Ο 19χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η 17χρονη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάτρα
23
Γιος δολοφόνησε τον πατέρα του στη Γλυφάδα και τον έβαλε σε πορτμπαγκάζ - Είχε σκοτώσει τη μητέρα του το 2014
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένας άνδρας δολοφόνησε με μαχαίρι τον πατέρα του και τον μετέφερε στο αυτοκίνητο - Ο 46χρονος πριν 12 χρόνια είχε δολοφονήσει και τη μητέρα του στο μπάνιο του σπιτιού τους
Μέσα στο πορτμπαγκάζ αυτού του αυτοκινήτου βρέθηκε το πτώμα του πατέρα στη Γλυφάδα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
97
Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα χτυπήσουν τη χώρα – Έρχονται βροχές και ισχυροί άνεμοι
Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς τη Δευτέρα τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, με αυξημένο κίνδυνο τοπικά έντονων βροχοπτώσεων
άνθρωπος με ομπρέλα