Ελλάδα

Απειλείται με αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας θα βρεθεί ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης μετά την άσκηση σε βάρος του της ποινικής δίωξης για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος.

Ο δικηγόρος φέρεται ως αρνητής του κορονοϊού και σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά τη γνωστοποίηση της δίωξης σε βάρος του στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο δικηγόρος τιμωρείται ως πλημμέλημα και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια εφόσον κριθεί ένοχος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ποινική δίωξη στη σύντροφο του ανιψιού του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Η σύντροφος του προφυλακισμένου ανιψιού του 68χρονου κατηγορείται για δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία, την ίδια κατηγορία που έχει σε βάρος του και ο εργοδότης των δύο 22χρονων φερόμενων δραστών
Ο 68χρονος ιδιοκτήτης του camping που πυροβολήθηκε θανάσιμα στη Φοινικούντα Μεσσηνίας
«Δεν ήρθε παιδίατρος και κάλεσα την αστυνομία» λέει η μητέρα του βρέφους που είναι διασωληνωμένο με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα
«Η παιδίατρος ήταν on call και το ίδιο βράδυ ζήτησε αναρρωτική άδεια, στην Πάτρα μας είπαν ότι απορούν πώς το παιδί ζει» λέει η μητέρα του παιδιού
Το βρέφος με μηνιγγίτιδα