Ελλάδα

Απειλητικό παραλήρημα Ρωμανού – Προειδοποιεί για Μαύρο Δεκέμβρη με ανατινάξεις, εμπρησμούς και επεισόδια – Πώς θέλει να σαμποτάρει τα Χριστούγεννα

- Το κείμενο του Νίκου Ρωμανού δημοσιεύτηκε σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου
- Οι απειλές του Ρωμανού έρχονται μετά τις αποκαλύψεις Πανούση για απειλές κατά της ζωής του
- Το κείμενό του συνυπογράφει ο συγκρατούμενός του Παναγιώτης Αργυρός που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς
- Αναφέρονται εκτενώς στην επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια το 2008

Ένα εξοργιστικό κείμενος ωμής βίας δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και το οποίο υπογράφει ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, Νίκος Ρωμανός με τον συγκρατούμενό του, Παναγιώτη Αργυρό.

Το κείμενο που έγραψε από τις φυλακές ο Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο για μαύρο Δεκέμβρη και προειδοποιεί με σωρεία τρομοκρατικών επιθέσεων κατά δεκάδων στόχων.

Ο Νίκος Ρωμανός με πρωτοφανές θράσος καλεί σε μία εκστρατεία αναρχικών με το όνομα Μαύρος Δεκέμβρης, με την οποία θα γίνει η επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης μέσα κι έξω από τις φυλακές.

Και δεν μένει μόνο σε αυτό αλλά δίνει και κατάλογο ενεργειών που θα γίνουν, όπως να σπάσουν τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να κάνουν καταλήψεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να μοιράσουν κείμενα ώστε να διαδίδουν το μήνυμα της ανταρσίας και να τοποθετούν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά.

Και ο κατάλογος των απειλών δεν έχει τέλος. Μιλά ευθέως για ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών, καλεί τους “ενδιαφερόμενους” να πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς, να γεμίσουν τους τοίχους της Αθήνας με συνθήματα, ακόμα και να σαμποτάρουν την ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα και να λεηλατούν τις στολισμένες βιτρίνες.

Καλεί τους πάντες να ζωγραφίσουν με στάχτες, εννοώντας να κάψουν τα κτίρια των τραπεζών, των αστυνομικών τμημάτων, των πολυεθνικών, των στρατοπέδων, των τηλεοπτικών στούντιο, των δικαστηρίων, των εκκλησιών και των φιλανθρωπικών ομίλων.

Σύμφωνα με το “όραμα” του Νίκου Ρωμανού, ο  επιχείρηση “Μαύρος Δεκέμβρης” μεταξύ άλλων επιδιώκει να είναι μία ημερομηνία ταραχών σε όλη τη χώρα και δίνει ως παράδειγμα τις εμπρηστικές επιθέσεις στο Μεξικό, όπου εκλογικά κέντρα, υπουργεία παραδόθηκαν στις φλόγες και υπήρξαν άγριες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.

Σε άλλο κείμενο ο Νίκος Ρωμανός και ο Παναγιώτης Αργυρός αναφέρονται και στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπολου τον Δεκέμβριο του 2008, επισημαίνοντας πως οι μεγάλες ταραχές που έγιναν τότε, προκάλεσαν ένα ισχυρό κοινωνικό ηλεκτροσόκ και θρυμματίστηκε η εικόνα της κοινωνικής ειρήνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταμάτησε η επιχείρηση διάσωσης για τον δύτη στη Βουλιαγμένη - Σχεδιάζεται νέα για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του
Άγνωστη παραμένει ακόμα η κατάσταση του 34χρονου δύτη που αγνοείται από τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης από χθες το μεσημέρι (22/3/2026) όταν ο φίλος του με τον οποίο έκαναν την κατάδυση σε ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό σημείο
Το  το σημείο που χάθηκε ο δύτης
Διεκόπη η δίκη των Τεμπών για να αποφασίσουν τι θα γίνει με την αίθουσα – Διαμαρτυρίες συγγενών και συνηγόρων για τη χωρητικότητα
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δίκες των τελευταίων ετών, με εκατοντάδες μάρτυρες, δεκάδες δικηγόρους και βαριές κατηγορίες, σε μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει χρόνια
Πλήθος κόσμου στο δικαστήριο
27
Η ώρα της δικαιοσύνης για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών – 36 κατηγορούμενοι απέναντι στους συγγενείς των 57 θυμάτων
Τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες απαρτίζουν την «καυτή» δικαστική έδρα - Μέχρι στιγμής 352 μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη, ενώ το παρών θα δώσουν πάνω από 250 δικηγόροι - Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας
Στιγμιότυπο από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023 6