Ελλάδα

Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Ποιοι συμμετέχουν – Θα “παραλύσει” η χώρα για το ασφαλιστικό

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Ο χορός των κινητοποιήσεων ανοίγει από σήμερα με τη στάση εργασίας (11:00-16:00) των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, το Τραμ, το Μετρό και σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ αύριο (Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου) απεργούν οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί ως την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων. Η κενρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Δεν θα περάσει τέτοιο μόρφωμα

“Μετά από μια σειρά επώδυνων μέτρων που έπληξαν το ελληνικό φαρμακείο τα τελευταία χρόνια και το οδήγησαν ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο, έρχεται το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό να μας δώσει την χαριστική βολή. Όμως αυτό το σχέδιο νόμου δεν πλήττει μόνο τους φαρμακοποιούς αλλά όλους τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες και έμμεσα όλη την κοινωνία.

Η κυβέρνηση προσδοκά να φτωχοποιήσει όλους τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες και αφού εξάντλησε όλους τους φορολογικούς μηχανισμούς έρχεται τώρα να αυξήσει δραματικά τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Με το νέο νόμο, καλούμαστε να αποδώσουμε το 70% των εισοδημάτων μας για φόρους και ασφάλιση, χωρίς να αναλογίζεται η κυβέρνηση τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια πρόθεση.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να περάσει ένα τέτοιο μόρφωμα.Συγκροτούμε αρραγές και κοινό διεκδικητικό μέτωπο με όλους τους άλλους κλάδους και φορείς που αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε όλα αυτά και οι αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και απειλούν με επ’ αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στον πρώτο όροφο σπιτιού στην Πάτρα - Επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας ηλικιωμένης
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το σπίτι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι καλά στην υγεία της
Πάτρα
Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Βίντεο από τις τελευταίες εργασίες – Έκλεισε η Βασιλέως Κωνσταντίνου
Από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρξει ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας - Οι κλειστοί δρόμοι την Κυριακή στην κλασική διαδρομή
Τελευταίες εργασίες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
Τέμπη: Στο εδώλιο οι δύο ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717 – Δυναμικό παρών από συγγενείς θυμάτων
«Να μην υπάρξει από εδώ και πέρα ούτε μπάζωμα ούτε συγκάλυψη», είπε ο Πάνος Ρούτσι - «Δεν θα δεχθούμε άλλα μπαζώματα», ανέφερε ο Αντώνης Ψαρόπουλος
Το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών
3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού – Χωράνε 2 εκατομμύρια άνθρωποι
Η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των πολιτικών δομών και την ικανότητα συντονισμού μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών φορέων
Καταφύγιο 8