Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Από τις 5 Απριλίου χωρίς βίζα στις ΗΠΑ

Από τις 5 Απριλίου χωρίς βίζα στις ΗΠΑ

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα συμμετέχει η Ελλάδα στο Πρόγραμμα Κατάργησης της βίζας για τουριστικά ή

επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ.

Οπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία, όπως για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων (βίζα) οι Ελληνες, πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική, πρέπει να κάνουν τα εξής:

-Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov

Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο για την Ηλεκτρονική Εγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι έχει εγκριθεί η ESTA. Ακόμα, θα πρέπει να τυπώσουν την έγκριση ESTA που θα λάβουν, να σημειώσουν τον αριθμό και να προσκομίσουν και τα δύο μαζί στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

-Το Πρόγραμμα Κατάργησης της βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

-Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας Β1/Β2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Εχει ισχύ δύο ετών.

-Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή αν κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, μπορεί παρά ταύτα να κάνει αίτηση για χορήγηση βίζας στην πρεσβεία. Αν κάποιος έχει ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεται ESTA.

-Οπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας (http://athens.usembassy.gov) ή την ιστοσελίδα www.travel.state.gov για τους συνδέσμους στο DHS και στο ESTA.

Γραμμές εξυπηρέτησης: Γραμμή ΟΤΕ: 901-123-0730,

Vodafone 901-694-6313,

Cosmote 901-200-6313,

WIND : 901-160-6313.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε