Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες» αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος χειρουργήθηκε εκτάκτως για να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία του και πλέον επέστρεψε στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», όπως σημειώνει το ιατρικό ανακοινωθέν

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στον «Ευαγγελισμό». «Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες» επισημαίνει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής (10.01.2025) έπειτα από το πολύωρο χειρουργείο, στο οποίο υποβλήθηκε ο 96χρονος ιεράρχης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος χειρουργήθηκε εκτάκτως για να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία του και πλέον επέστρεψε στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», όπως σημειώνει το ιατρικό ανακοινωθέν.

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ Αναστάσιος υπεβλήθη εκτάκτως σε χειρουργική Επέμβαση για την αντιμετώπιση αιμορραγικού επεισοδίου και μεταφέρθηκε διασωληνωμένος εκ
νέου στη ΜΕΘ.

Οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής είχε ολοκληρωθεί το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. «Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό», είπαν οι θεράποντες γιατροί του 96χρονου ιεράρχη, καθώς η κατάσταση της υγείας του παραμένει βαριά.

Το χειρουργείο που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έγινε για να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό λόγω της βαρύτατης κατάστασής του, γι’ αυτό και οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» εξακολουθούν να αγωνιούν για τη ζωή του.

Ο ιερωμένος είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ και διασωληνώθηκε, όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε αιμορραγία και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι γιατροί θα επιχειρούσαν να δουν ενδοσκοπικά από που υπάρχει η αιμορραγία στο λεπτό έντερο.

Παρών στο χειρουργείο ήταν και ο γενικός χειρουργός Στέλιος Καπίρης, για να παρέμβει επεμβατικά αν κρινόταν απαραίτητο.

Στον «Ευαγγελισμό» παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασίας Κοτανίδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος από τις 30 Δεκεμβρίου είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο των Τιράνων, καθώς είχε ασθενήσει από εποχική γρίπη, αλλά κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον «Ευαγγελισμό» όπου και παραμένει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
«Είχα κατέβει στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά» λέει ο αδερφός του 43χρονου Σπύρου Σέββου που βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Ο 43χρονος «δεν είχε κανένα δάνειο στο όνομά του» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας - «Ακόμα ψάχνουμε τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία»
Ο 43χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του στο Κερατσίνι 4
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 1
Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξανά μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη – Που εστιάζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ξανά μαζί με την μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγο καιρό την κατηγορούσε...
Ειρήνη Μουρτζούκου