Ελλάδα

Άρχισε η λειτουργία του “Παιδικού Πανεπιστημίου” της Περιφέρειας Αττικής

Με θερμή αποδοχή από μαθητές και γονείς, ξεκίνησε (το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου), η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας Αττικής με τα πρώτα μαθήματα να διδάσκονται σε αίθουσες του Εθνικού- Καποδιστριακού και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα στο ΕΚΠΑ διδάχτηκαν οι θεματικές ενότητες «Ρώτα έναν επιστήμονα» και «Όταν η γνώση οδηγεί στον κόσμο της Νομικής» και στο Γεωπονικό, οι ενότητες «Το οικολογικό μου αποτύπωμα» και «Κυκλική Οικονομία». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα Σπουδών για μαθητές του δημοτικού (Π1) και του γυμνασίου (Π2).

Σκοπός της δράσης, η οποία υλοποιείται με συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ, είναι η επαφή των μαθητών της Περιφέρειας με τις επιστήμες, την έρευνα και την καινοτομία στους χώρους όπου αυτές διδάσκονται, όπως είναι τα ακαδημαϊκά και τα ερευνητικά ιδρύματα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, και αναγνωρίζοντας την ανταπόκριση των πολιτών, επισήμανε ότι «σηματοδοτεί την αναγκαιότητα ενίσχυσης στο σχετικών δράσεων με στόχο τη στήριξη στις νέες γενιές επενδύοντας στη γνώση και στην καινοτομία. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και να τους δώσουμε κίνητρα προκειμένου να μείνουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας».

Πρόσθεσε δε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από το Παιδικό Πανεπιστήμιο, το Κέντρο Καινοτομίας που έχει δημιουργήσει και τις συνεργασίες με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, ενδυναμώνοντας τη δικτύωση του κόσμου της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων με τους φορείς που παράγουν καινοτομία και ενθαρρύνοντας τη διάχυση της γνώσης, προς όφελος όλων των πολιτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
149