Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Αθηνά Λινού: Απαραίτητη η διπλή μάσκα – Τα μέτρα Κικίλια χρειάζονται διευκρίνιση

Ισπανία

Υπέρ της χρήσης διπλής μάσκας τάχθηκε η Αθηνά Λινού μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, καθώς όπως είπε η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού είναι ιδιαίτερα επιθετική και αυτός είναι ένας από τους λίγους τρόπους προστασίας.

Παράλληλα, η Αθηνά Λινού, εκτός από τη χρήση μάσκας, σχολίασε τα μέτρα για τον κορονοϊό που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Τόνισε πως τα νέα μέτρα είναι αναγκαία, ωστόσο επισήμανε πως χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά και χρόνο για να έχουν αποτέλεσμα.

«Άκουσα ότι σε ορισμένες δραστηριότητες οι εργοδότες εάν δεχτούν μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% κάλυψη. Αυτό οδηγεί σε συνωστισμό ατόμων που δεν κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο ή να μπουν στην εντατική, αλλά κινδυνεύουν να την μεταδώσουν και να την μεταφέρουν στο σπίτι τους ή στα μέσα μεταφοράς», σημείωσε.

Υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να λέμε ότι τα μέτρα είναι για τους ανεμβολίαστους, αλλά να μιλάμε για προνόμια εμβολιασμένων. Η ίδια θεωρεί πως ακόμα και ο τρόπος που παρουσιάζονται τα πράγματα παίζουν τον ρόλο τους στο να πειστεί κάποιος να εμβολιαστεί.

 

Επανέλαβε πως με τη μετάλλαξη Δέλτα αλλάζουν όλα όσα ξέραμε. Σημείωσε, επίσης, ότι και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα. Όπως είπε αν είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών, η διασπορά στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας θα ήταν μικρότερη.

«Θεωρώ ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να εμβολιαστούμε όλοι», τόνισε και αποκάλυψε πως η Ελλάδα είναι μεταξύ της 15ης-16ης θέσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τους εμβολιασμούς: «Θα πρέπει να το βελτιώσουμε».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις