Ελλάδα

Αθώοι όλοι του ΕΛΑ

Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας και σε βομβιστικές ενέργειες της, Χρήστος Τσιγαρίδας,Αγγελέτος Κανάς και Ειρήνη Αθανασάκη.

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού,οι Εφέτες προχώρησαν στην αθώωση των τριών κατηγορουμένων που σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι και είχε καταδικαστεί ο καθένας σε 25χρόνια κάθειρξης. Στο σκεπτικό του το δικαστήριο θεωρεί πως για τους τρεις κατηγορουμένους δεν προέκυψαν ισχυρά και ικανά στοιχεία που να τους συνδέουν με συγκεκριμένες πράξεις της οργάνωσης οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης 20ετίας.

Για τον Χρήστο Τσιγαρίδα οι Εφέτες δέχθηκαν την δήλωση του ότι υπήρξε μέλος του ΕΛΑ έως το 1989 και τον κύρηξαν ομόφωνα αθώο για τις μη πραγεγραμμένες ενέργειες της οργάνωσης έως τότε, ελλείψει στοιχείων. Ομόφωνα αθώος κρίθηκε και για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης μετά το 1989 και έως το 1995 οπότε η οργάνωση ανέστειλε την δράση της.

Ο Αγγελέτος Κανάς κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για απλή συνέργεια σε εκρήξεις και σε απόπειρες ανθρωποκτονιών καθώς και στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού Γ.Βέλλιου.

 Για την Ειρήνη Αθανασάκη ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση της. Τρία μέλη του δικαστηρίου έκριναν ότι η κατηγορουμένη δεν συνέδραμε σε πράξεις της οργάνωσης ενώ δύο Εφέτες είχαν την άποψη πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να την συνδέουν με συγκεκριμένες μη παραγεγραμμένες πράξεις του ΕΛΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βόλος: «Δεν πήρα ποτέ χρήματα από το παιδί», λέει ο 34χρονος – «Αν ήταν μαύρα, δεν θα το κατήγγειλα» λέει ο πατέρας του 13χρονου που έπεσε θύμα εκβιασμού
«Πήγαινε μόνο και καθόταν εκεί που πήγαινα εγώ με τα αδέλφια μου, ουδέποτε είχαμε σχέσεις», τόνισε ο 34χρονος κατηγορούμενος
Emotional moment: man sitting holding head in hands, stressed sad young male having mental problems, feeling bad, depressed, disappointed, hopeless. Desperate man in the dark corner needing help.
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Ο Ιταλός επιμένει ότι είναι αθώος – Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος «βλέπουν» οι αρχές
Τα νέα ευρήματα, αντί να δίνουν οριστικές απαντήσεις, φαίνεται να «γεννούν» ακόμη περισσότερα ερωτήματα, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν κάθε πτυχή της υπόθεσης
Δολοφονία στο Αίγιο