Ελλάδα

“Αυξήσεις” στις συντάξεις από τον επόμενο μήνα – Τι αλλάζει – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στην τράπεζα

- Τέλος οι παράνομες κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ στις συντάξεις - Με την καταβολή της σύνταξης τον επόμενο μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν τη διαφορά - Περισσότερα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων - Ποια είναι τα ποσά και πότε θα μπουν τα αναδρομικά

Επιτέλους τέλος στις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις υπέρ ΑΚΑΓΕ. Από τον ερχόμενο μήνα, με τη σύνταξη δηλαδή που θα μπει από 27 Απριλίου, ως τις 2 Μαϊου οι συνταξιούχοι θα δουν τη διαφορά στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Υπολογίζεται ότι 200.000 συνταξιούχοι θα δουν τη διόρθωση στο εκκαθαριστικό που θα λάβουν, καθώς θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της παρακράτησης υπέρ ΑΚΑΓΕ.

Τα επιπλέον ποσά ανά σύνταξη θα φτάσουν ως και τα 30 ευρώ τον μήνα, ενώ κατά μέσω όρο οι συνταξιούχοι θα δουν αυξημένο ποσό στην επικουρική τους σύνταξη κατά 16 ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει κινητικότητα και στο επίπεδο της επιστροφής των αναδρομικών. Οι συνταξιούχοι έχουν επί σχεδόν 2 χρόνια απώλειες που φτάνουν τα 58.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά από τις παράνομες κρατήσεις θα επιστραφούν ωστόσο ακόμη το πότε και το πως δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη πως γίνεται προσπάθεια η επιστροφή των αναδρομικών να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Το σημαντικό είναι ότι οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να “τρέξουν” κάνοντας δηλώσεις στα Ταμεία τους, η διαδικασία θα κινηθεί αυτόματα. Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν η επιστροφή θα είναι εφάπαξ ή σε δόσεις και εάν επιλεγεί η μορφή επιστροφής με δόσεις πόσες θα είναι αυτές.

Επικουρικές

Επικουρική ως Αύγουστο 2016 Νέα επικουρική από Σεπτέμβριο 2016 Ποσό αναδρομικών
660 430 880
573 415 500
438 318 240
357 259 280
330 239 200
303 220 180
276 200 0
249 181 0
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τον είδα ξαφνικά μπροστά μου και έκανα ελιγμό» λέει γυναίκα που τράκαρε στην Εγνατία όπου 89χρονος οδηγούσε ανάποδα
Η οδηγός στην προσπάθειά της να αποφύγει τον ηλικιωμένο, προσέκρουσε με το αυτοκίνητό της στο διαχωριστικό στηθαίο - «Οι ηλικιωμένοι είναι κίνδυνοι θάνατοι» λέει η 50χρονη
89χρονος οδηγός πήγαινε ανάποδα στην Εγνατία
«Η 56χρονη ήταν ατίθαση, τα παιδιά μου έτρεμαν από την έκρηξη» λέει θεία της δασκάλας γιόγκα που ανατίναζε οχήματα
«Είχε κλειστεί δύο φορές στο Δρομοκαΐτειο, υπήρχε ιατρική φροντίδα, της έδινε λεφτά ο πατέρας της και τα έτρωγε» λέει η θεία της 56χρονης που εκδικούνταν φίλους και συγγενείς
Η 56χρονη δασκάλα γιόγκα
Τι κατέθεσε ο πατέρας του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο: «Είχαμε κόντρες με τον γιο μου, η σύντροφός του μπορεί να γνωρίζει»
Ο πατέρας που κατέθετε επί 3μιση ώρες δεν έκανε λόγο για τεταμένες σχέσεις, ενώ μίλησε και για την μήνυση που υπέβαλλε κατά του γιου του που στη συνέχεια απέσυρε
ο 27χρονος