Ελλάδα

Δάνεια: Νέες ρυθμίσεις – ευκαιρία για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν

Τα κόκκινα δάνεια ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ τα capital controls σε συνδυασμό με τις φορολογικές ανάγκες των πολιτών επιδείνωσαν την κατάσταση. Οι τράπεζες με επιστολές, τηλεφωνήματα, mail, ακόμη και με sms προσφέρουν στους δανειολήπτες νέες ρυθμίσεις που αποτελούν ευκαιρία για τους περισσότερους να βγουν απλό το αδιέξοδο.

Με τα κόκκινα δάνεια πλέον να φτάνουν τα 100 δισ. και να αγγίζουν σε ποσοστό το 45% οι τράπεζες προσφέρουν ακόμη και κούρεμα του δανείου προκειμένου να εξασφαλίσουν την συνέχιση της χρηματοδότησης.

Πλέον οι πολίτες μπορούν να πετύχουν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για τα σταγαστικά ακόμη και στα 45 χρόνια με νέα πιο ευνοϊκά επιτόκια, ενώ προσφέρεται και περίοδος χάριτος ως και 4 ετών με την πληρωμή μόνο των τόκων του δανείου.

Παράλληλα υπάρχουν πακέτα που προσφέρουν για περίοδο 2 και 3 ετών μείωση της δόσης στο 30% ή το 40% και μάλιστα στην περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι συνεπής διαγράφεται και η διαφορά των τόκων.

Για όσους έχουν κάρτες και καταναλωτικά δάνεια υπάρχουν πακέτα που πραγματικά αποτελούν ευκαιρία καθώς με νέο δάνειο (ειδικά για όσους έχουν κάρτες με επιτόκια στο 18%) το οποίο έχει χωρίς προσημείωση επιτόκιο κοντά στο 9% ή και 6% με προσημείωση.

Υπάρχουν τράπεζες που προσφέρουν επίσης ακόμη και διαγραφή μέρους του δανείου ως και σε ποσοστό 25% στην περίπτωση που ο δανειολήπτης συνάψει νέα σύμβαση και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» ο Κηφισός μετά από σύγκρουση οχημάτων στην άνοδο – Έντονο πρόβλημα και σε Κηφισίας
Στην κάθοδο του Κηφισού «κόκκινο» είναι το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος στην Μεταμόρφωσης, ενώ στην άνοδο με βήμα «σημειωτόν» κινούνται τα οχήματα από το Αιγάλεω μέχρι την Λυκόβρυση
Κηφισός
Το ΣτΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει εναλλακτικό μάθημα για όσους έχουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει από το 2019 ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να οργανώσει εναλλακτικό μάθημα για όσους λαμβάνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Σχολικά βιβλία