Ελλάδα

ΔΕΗ: Μείωση 10% στους λογαριασμούς για όσους πληρώνουν στην ώρα τους

Στη μείωση κατά 10% των τιμολογίων της προς τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές προχωρά η ΔΕΗ.

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας λένε πως η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μια πιο «επιθετική» πολιτική υπέρ των καταναλωτών της μετά και την πολύ καλή ανταπόκριση που είχε το μέτρο της υπαγωγής σε ρύθμιση των ανεξόφλητων λογαριασμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη ρύθμιση για την τακτοποίηση ανεξόφλητων λογαριασμών έχουν υπαχθεί 450.000 καταναλωτές, εκ των οποίων το 85% είναι νέοι.

Η απόδοση της παραπάνω ρύθμισης, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση με την οποία καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στους ηλεκτροπαραγωγούς, επιτρέπει στη ΔΕΗ να έχει μια πιο επιθετική πολιτική υπέρ των καταναλωτών της, ανέφεραν οι πηγές του ΥΠΕΝ.

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με ανεξόφλητους λογαριασμούς, οι οποίοι φτάνουν τα 2,7. Το τελευταίο που θέλει αυτή τη στιγμή είναι η μετακίνηση των καλοπληρωτών προς ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι εξηγείται και ο σχεδιασμός για μείωση των τιμολογίων.

Ήδη η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε έκπτωση στα τιμολόγια (10%) στους συνεπείς εμπορικούς και επαγγελματικούς πελάτες της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βόμβες» Σημανδράκου για Λευτέρη Αυγενάκη – Καταγγέλλει ασφυκτικές πιέσεις για να πληρωθούν «αμαρτωλά» ΑΦΜ
Ο μάρτυρας υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι επειδή εξαίρεσε από την πληρωμή 9.300 ΑΦΜ, που αφορούσαν σε δηλώσεις για βοσκοτόπια χωρίς ζώα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε την καρατόμησή του
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημανδαράκος
Διεκόπη η δίκη του πατέρα Αντώνιου για ασέλγεια ανηλίκων για τις 7 Μαΐου: «Επιθυμώ να δικαστώ, έχω κουραστεί»
Ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου και ζήτησε να «δικαστεί», λέγοντας ότι έχει κουραστεί από την πολύχρονη εμπλοκή του με τη δικαιοσύνη
Ο πατέρας Αντώνιος στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου