Ελλάδα

Δεν έχουν προσαρμόσει όλα τα βενζινάδικα στις αντλίες τους το σύστημα εισροών-εκροών

Το 5%- 10% των πρατηρίων δεν έχει ακόμη προσαρμόσει στις αντλίες του το σύστημα εισροών- εκροών, όπως αναφέρθηκε από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας στη σύσκεψη με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ζητήθηκε ολιγοήμερη ανοχή για να προσαρμοστούν όλοι οι επιχειρηματίες και από το υπουργείο επισημάνθηκε ότι τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος είναι αυστηρά και ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), μετά από δική της πρόταση, για να αντιμετωπιστούν προβλημάτων που διαπιστώνει η Ομοσπονδία στην εγκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, μία ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια. Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης, από την Πολιτεία, της προκήρυξης του Προγράμματος Δράσης «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων».

«Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί πλήρως» δήλωσε, από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ σημείωσε ότι προωθείται online σύνδεση των πρατηρίων υγρών καυσίμων με το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, συστήματα εισροών- εκροών θα έχουν εγκατασταθεί σε Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα και Κρήτη, ενώ άμεσα θα εγκατασταθούν σε διυλιστήρια και σημεία εμπορίας καυσίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απειλή λουκέτων σε βενζινάδικα – Τι λένε οι πρατηριούχοι για το σύστημα εισροών – εκροών

Λουκέτο από την Τρίτη σε όσα πρατήρια δεν έχουν σύστημα εισροών – εκροών

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο για τα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια

Θεσσαλονίκη: Πληρώνουν με κέρματα για βενζίνη – Πελάτης ζήτησε να του βάλουν… 0,80 λεπτά!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αιγάλεω: Χειροπέδες σε άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση – Έβαλε φωτιά με αναπτήρα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας που έχει καταγωγή από το Πακιστάν, προκάλεσε την πυρκαγιά από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση περίπου στις 23:30, χρησιμοποιώντας γυμνή φλόγα και συγκεκριμένα αναπτήρα
Αιγάλεω: Χειροπέδες σε άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση – Έβαλε φωτιά με αναπτήρα
Στέλιος Κυμπουρόπουλος για Προσωπικό Βοηθό: Δεν είναι πολυτέλεια, είναι το μέσο που επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να αποφασίζει πώς θα ζήσει
«Από αύριο, λοιπόν, ας θέσουμε τη βάση για το επόμενο βήμα: να κάνουμε τον θεσμό καλύτερο, δικαιότερο και διαθέσιμο σε κάθε άνθρωπο που τον χρειάζεται», γράφει στην ανάρτησή του ο πρώην ευρωβουλευτής
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Προαστιακός: Διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Άνω Λιόσια – Νέα Πέραμος λόγω φωτιάς στον Ασπρόπυργο
Σύμφωνα με την Hellenic Train η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο Κιάτο - Πειραιάς παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα στη Νέα Πέραμο ενώ επηρεάστηκαν και τα δρομολόγια του Προαστιακού με καθυστερήσεις
Προαστιακός