Ελλάδα

“Δεν θα επιβληθούν αναδρομικοί φόροι στους ημιυπαίθριους”

Το υπουργείο Περιβάλλοντος με ανακοίνωσή του λέει πως δεν θα πρέπει να επιβάλλονται αναδρομικά φόροι για τους ημιυπαίθριους

που δηλώνονται από τους πολίτες με βάση τη ρύθμιση. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υπουργός οικονομικών.

Ωστόσο σύμφωνα με τη εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι παραχώρηση αρμοδιότητας για την επιβολή των προστίμων στις ΔΟΥ οδηγεί σε χαράτσια εναντίον των πολιτών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ενώ αρχικά υπήρχαν διαβεβαιώσεις πως η ρύθμιση για 40 έτη των ημιυπαίθριον θα γίνει άπαξ και χωρίς άλλες επιβαρύνσεις, με νέα εγκύκλιο δίδεται η δυνατότητα στις ΔΟΥ να επιβάλλουν πρόστιμα.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει η εφημερίδα με έναν πολίτη ο οποίος κάνοντας τη ρύθμιση βρέθηκε να πληρώνει αναδρομικά από το 2004 φόρο πάνω από 8.000 ευρώ.
Ο πολίτης δήλωσε την αλλαγή χρήσης σχεδόν 46 τετραγωνικών του υπογείου του. Η ΔΟΥ λοιπόν του έβαλε φόρο για τη χρήση αυτή από το 2004 (!), παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος πήγε να το δηλώσει έχοντας υπόψη τις εξαγγελίες για απαλλαγή από άλλα πρόστιμα!

Που βρίσκεται η αλήθεια;

Το χαράτσι της εφορίας αφορά σε περιπτώσεις πολιτών που είχαν αγοράσει πριν το 2005 και στα συμβόλαια δεν υποχρεούνταν να αναγράφουν ούτε τον κλειστό ημιυπαίθριο, ούτε και την αντικειμενική αξία που αντιστοιχούσε σε αυτόν.

Από το 2005 και μετά και με βάση τη ρύθμιση Ρεγκούζα οι ιδιοκτήτες προσάρμοζαν στην αντικειμενική αξία του ακινήτου και τα τετραγωνικά του κλειστού ημιυπαίθριου. Αυτοί οι πολίτες γλίτωναν ως τώρα από το χαράτσι.
Πλέον και μετά τις ανακοινώσεις από τα δύο υπουργεία φαίνεται ότι οι ΔΟΥ θα σταματήσουν να επιβάλλουν πρόστιμα στους πολίτες που θέλουν να νομιμοποιήσουν αλλαγή χρήσης ημιυπαίθριου προ του 2005.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: «Η επιθεώρηση εργασίας είναι από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης
«Η Πυροσβεστική και οι υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές προβαίνουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος»
φωτιά - τρίκαλα
Αποσωλήνωση της 6χρονης με εγκεφαλίτιδα επιχειρούν οι γιατροί στη ΜΕΘ του Παίδων – «Σαρώνει» η γρίπη στα παιδιά
Οι γιατροί αναμένεται εντός της ημέρας να επιχειρήσουν τη σταδιακή αφύπνιση του παιδιού, προκειμένου να το αποσωληνώσουν, με τα επόμενα 24ωρα να χαρακτηρίζονται κρίσιμα
Νοσοκομείο παίδων
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα - «Με φώναξαν να δώσουμε DNA»
«Μέχρι να ταυτοποιηθούν οι σοροί η μητέρα μου θα θεωρείται αγνοούμενη» λέει ο γιος μιας εκ των πέντε γυναικών που εγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη στη βιομηχανία μπισκότων
Οι δύο από τις 5 γυναίκες που εγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη στη βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα 8
«Κένταυρος»: Το ελληνικό αντι-drone σύστημα αναπτύσσεται σε πλοία, βάσεις και εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων
Το «όπλο» της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας αναδεικνύεται σε αναπόσπαστο τμήμα της αμυντικής σχεδίασης για την αναχαίτιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Το σύστημα «Κένταυρος» της ΕΑΒ