Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων έξω απο το Χυτήριο – Μάχες σώμα με σώμα, δακρυγόνα και προσαγωγές

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων έξω απο το Χυτήριο – Μάχες σώμα με σώμα, δακρυγόνα και προσαγωγές

– Ατομα που αντιδρούν στο περιεχόμενο της παράστασης επιχείρησαν να πλησιάσουν την είσοδο του θεάτρου
– Mετά την επιχείρηση “σκούπα” η τροχαία έδωσε και τα δύο ρεύματα της Ιεράς Οδού στην κυκλοφορία
– Σάλος από το βίντεο που δείχνει τον βουλευτή Παππά να απευλευθερώνει πολίτη από την αστυνομία
– Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια για δεύτερο βράδυ έξω από το θέατρο Χυτήριο, για την πρεμιέρα της παράστασης «Corpus Christi», που δεν έγινε την Πέμπτη , μετά τα έκτροπα με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Ατομα που θεωρούν το περιεχόμενο της παράστασης βλάσφημο επιχείρησαν να πλησιάσουν την είσοδο του θεάτρου και η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσει.

Οι άνδρες της Αστυνομίας μετά τα εκτεταμμένα επεισόδια και τις μάχες σώμα με σώμα στην Ιερά Οδό αλλά και στα γύρω στενά, έλαβαν εντολή να κάνουν επιχείρηση σκούπα σε όποιον αντιδρά στη θεατρική παράσταση. Άρχισαν λοιπόν μαζικές προσαγωγές όσων αντιδρούσαν και στην κυριολεξία τους “φόρτωναν” σε ένα πούλμαν και τους έδιωχναν.

Απο νωρίς το θέατρο ήταν περικυκλωμένο απο κλούβες των ΜΑΤ. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ μέλη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν από την οδό Αχαρνών με προορισμό το θέατρο.

Χρυσαυγίτες κατευθύνονται στο θέατρο Χυτήριο

Εξω από το θέατρο βρέθηκε κόσμος που ήθελε να δει την παράσταση, καλλιτεχνικά σωματεία και μέλη αριστερών οργανώσεων. Είχε προγραμματιστεί διαδικτυακά συγκέντρωση για την “υπεράσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης απέναντι σε φασιστικές επιθέσεις” .

Τα επεισόδια της Πέμπτης προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης. Με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητεί να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας και αν ναι γιατί δεν παρενέβη.

Επίσης, ζητεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αξιολογήσει εάν συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρίστο Παππά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε για τα όσα έγιναν με προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις κατά άλλων βουλευτών.

Ο κ.Κασιδιαρης ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση που θα προσβάλλεται το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και η ιστορική τους μνήμη η χρυσή αυγή θα παρεμβαίνει δυναμικά. «Απο εδώ και πέρα οι διάφοροι μαϊντανοί του ανθελληνισμού τύπου Ρεπούση και οι Συριζέοι βουλευτές τρώνε πόρτα».

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό των επεισοδίων

Διαβάστε

Η υπόθεση της παράστασης Corpus Christi – video

Έκτροπα έξω απο θέατρο στην Ι. Οδό – Βουλευτής της Χρυσής Αυγής απελευθερώνει άτομο μέσα απο κλούβα – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο – ανάληψη ευθύνης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Άλιμο

“Στην τέχνη, την επιλογή την έχει ο λαός”. Το ξέσπασμα της Β. Παναγοπούλου για τα επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο!

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς, σταθερή η Χρυσή Αυγή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε