Ελλάδα

Δικαιοσύνη: Έτσι θα «πέσει» το lockdown – Πότε λειτουργούν τα δικαστήρια

Το αναλυτικό σχέδιο για να… πάρει ξανά μπροστά η Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 04.05.2020, δίπλα στους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και ενημέρωσε για την Δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων από σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής της Δικαιοσύνης στη νέα κανονικότητα.

Αναλυτικά για την Δικαιοσύνη

– Από τις 6 Μαΐου επανέρχεται η σχετική κανονικότητα στη διοικητική δικαιοσύνη. Συνεχίζουν να λειτουργούν οι διαδικασίες επείγουσας δικαστικής διαδικασίας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποκατάσταση της διοικητικής δικαιοσύνης από την 1η Ιουνίου.

Click4more: Χαρδαλιάς: Fake news η δήθεν απαγόρευση κυκλοφορίας για τους άνω των 65 ή για μετά τα μεσάνυχτα

Πολιτική Δικαιοσύνη: Έχουμε πάρει μέτρα για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Την 1η Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Ποινική Δικαιοσύνη: Μέχρι και σήμερα έχουμε περιοριστεί στην εκδίκαση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που συμπληρώνεται το όριο κράτησης. Στόχος μας είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων να τοποθετηθεί μετά τα 15 Ιουνίου.

– Η Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 2 Ιουνίου. Εξετάζεται η αύξηση του ωραρίου λειτουργίας. Τέλος συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Δείτε όσα είπε ο Κώστας Τσιάρας για την Δικαιοσύνη

`

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο φίλος με εξαπάτησε και μου είπε "δεν είναι τίποτα"» αναφέρει το απολογητικό του υπόμνημα του Άρη Μουγκοπέτρου
Ο παιδικός φίλος του 32χρονου καλλιτέχνη στην κατάθεση του τις προηγούμενες ημέρες αρνήθηκε πως ήταν δική του η κροτίδα, ισχυριζόμενος πως την βρήκε στο κέντρο διασκέδασης
Ο Άρης Μουγκοπέτρος μαζί με τον 32χρονο φίλο του που του έδωσε την κροτίδα
Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε τάξη δημοτικού σχολείου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας – Είχαν γίνει εργασίες συντήρησης μέσα στο Πάσχα
Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής - Οι δάσκαλοι αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο κτίριο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υγρασία
Κατάρρευση οροφής σε σχολείο στα Φιλιατρά 3