Ελλάδα

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ για το “κούρεμα” των μισθών τους

Δύο δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο της δικαίωσης των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για τις απώλειες που είχαν στις αποδοχές τους με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, «οι αποφάσεις αυτές δικαιώνουν τους εργαζομένους στους πρώην ΗΣΑΠ, στην προσπάθειά τους για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από τις μειώσεις που είχαν γίνει, κατ’ εφαρμογή των Μνημονίων και με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, από 1.1.2013».

Οι μειώσεις αυτές, ήταν οι τρίτες κατά σειρά που υφίσταντο οι εργαζόμενοι, σε κάποιους δε έφταναν ακόμα και στο 25% του μηνιαίου μισθού τους, ο οποίος ήδη είχε μειωθεί κατά 40%-45% με τις προηγούμενες περικοπές. Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, αντιδρώντας παράλληλα με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προχώρησε και στην κατάθεση αγωγών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, επιχειρώντας να ακυρώσει τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων.

«Οι πρώτες αποφάσεις για δύο από τις αγωγές εκδόθηκαν αυτές τις ημέρες και δικαιώνουν τους εργαζομένους κρίνοντας ότι δεν ήταν νόμιμη η εκ νέου μείωση των αποδοχών τους από 1.1.2013. Έτσι, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να καταβληθούν στους εργαζομένους όλα τα χρήματα τα οποία είχαν περικοπεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: «Μας έδειχνε σημάδια αυτοτραυματισμού, έψαχνε κινητό με 50 ευρώ και ζητούσε να της βρούμε δουλειά»
Νέες αποκαλύψεις για την αγνοούμενη Λόρα - Οι «σκοτεινές» σκέψεις, η σχεδιασμένη φυγή και οι γονε΄ςι της που αρνούνταο οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και κάνουν ό,τι μπορούν για να την βρουν
Η 16χρονη Λόρα
«Θα με σκότωνε, δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά» είπε ο 44χρονος στον αδερφό του μετά τη δολοφονία στο Αγρίνιο
Ο αδερφός του 44χρονου είπε ότι τα πράγματα με το θύμα είχαν ξεφύγει από το περασμένο Πάσχα, όταν ο 50χρονος πίστευε πως ο δράστης είχε συνάψει σχέση με τη γυναίκα του
Το αυτοκίνητο, το θύμα (κάτω) και ο δράστης (επάνω)