Ελλάδα

Δημοσκόπηση Pulse: “Ναι” στην παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό! Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο κορονοϊός ανησυχεί και προβληματίζει περίπου 8 τους 10 πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίου του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 52% ανησυχεί πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια, το 4% λίγο και 4% λίγο έως καθόλου. Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες η ομάδα 60 ετών και άνω ανησυχεί όπως είναι φυσικό περισσότερο, σε ποσοστό 91%. Ακολουθεί η ομάδα 45-59 ετών με 83%, η ομάδα 30-44 ετών με 74% και στο τέλος η ομάδα 17-29 ετών με 61%.

Ζητούν παράταση των μέτρων περιορισμού

Για το lockdown οι περισσότεροι ερωτηθέντες συμφωνούν με τα μέτρα και ζητούν παράταση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ειδικότερα παράταση ή μικρή παράταση ζητά το 76% ενώ άμεση χαλάρωση θέλει το 17%.  Οι συνταξιούχοι είναι υπέρ της παράτασης των μέτρων σε ποσοστό 88% και ακολουθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι με 75%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 73% και οι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες με 72%.

dimoskopisi pulse

Το εμβόλιο

Για το εμβόλιο του κορονοϊού το 64% απαντά πως θα πάει να το κάνει, ενώ αντίθετο σε αυτό το ενδεχόμενο παρουσιάζεται το 30%.  Στην ερώτηση για το αν θα κάνουν το άμεσα το εμβόλιο το 55% απάντησε πως θα το κάνει μέσα στους επόμενους πέντε μήνες από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει.

Δεν θα υπάρξουν κυρώσεις στην Τουρκία

Στο θέμα της Τουρκίας και για το αν θα υπάρξουν κυρώσεις από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο το 62% θεωρεί πως δεν θα υπάρξουν και ένα 30% πως ναι.

dimoskopisi pulse

Καταλληλότερος Μητσοτάκης – Πρωτιά ΝΔ με 16 μονάδες

Στο πολιτικό σκέλος στη δημοσκόπηση της Pulse στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23% ενώ ο κανένας έχει ποσοστό 28%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22% ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 5% και το ΜεΡΑ25 με 3%

dimoskopisi pulse

Δείτε εδώ αναλυτικά τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δανός δότης σπέρματος με μεταλλαγμένο γονίδιο: Ένα παιδί είναι νεκρό από καρκίνο και 11 οικογένειες ζουν με τον φόβο για την υγεία των παιδιών τους
Από τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, το ένα κατέληξε από καρκίνο ενώ μετά από λίγο καιρό νόσησε και το αδελφάκι του
πόδια μωρού
Υψηλά ντεσιμπέλ στην εκδίκαση της αγωγής της Τυχεροπούλου κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Ήμουν το μαύρο πρόβατο» λέει η ίδια
Η κ. Τυχεροπούλου έχει «δεχθεί πάρα πολύ λάσπη, η οποία έχει εκτοξευθεί από Προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και από όλο το σύστημα εντός και εκτός του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ / EUROKINISSI
Υπεγράφη από το υπουργείο Άμυνας πενταετής συμφωνία για τη συντήρηση των ελικοπτέρων NH90
Το ελικόπτερο Τακτικών Μεταφορών, NH90 (Tactical Transport Helicopter / TTH) είναι ένα προηγμένο, πολλαπλών ρόλων στρατιωτικό ελικόπτερο, σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις πιο απαιτητικές συνθήκες
Ελικόπτερο τύπου NH90 της Αεροπορίας Στρατού