Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Προβάρισμα ΣΥΡΙΖΑ – Διχασμένοι για εκλογές οι πολίτες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, ΑΠΕ

Νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 3,7% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με τους πολίτες να δείχνουν πως δεν εμπιστεύονται πια τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,2% έναντι 17,5% ΝΔ στην δημοσκόπηση της εταιρείας E-VOICE, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τύπος της Κυριακής. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με τα ποσοστά της να φτάνουν το 5,3%.

Αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή, Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη θα έμπαινε στη Βουλή καθώς συγκεντρώνει 4,6% στην πρόθεση ψήφου, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%. Εκτός Βουλής θα έμεναν Ανεξάρτητοι Έλληνες (2%), ΛΑΟΣ (1,1%) και ΔΗΜΑΡ (0,8%).

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει απαντήσεις αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

“Άλλο κόμμα” επιλέγει το 8,3% των ερωτηθέντων, το 12,2% “ψηφίζει” αποχή, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 16,7%.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Στην ερώτηση «Πιστεύετε πως η χώρα πρέπει ή δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές», υπέρ του να στηθούν κάλπες δηλώνει το 45% αλλά το 46,2% θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές.

Όμως ένα ποσοστό της τάξης του 44% πιστεύει ότι με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 35,9% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα “Σαμαράς ή Τσίπρας” οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δηλώνουν πως εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά σε ποσοστό 35,7% ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 31,9% και κανέναν από τους δυο το 31%.

Στην ερώτηση «Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη σταθερότητα της χώρας, ποιον εμπιστεύεται περισσότερο» ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 4,4%, συγκεντρώνοντας 23,1% έναντι 18,7% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκείνος όμως που… “εμπιστεύονται” περισσότεροι οι πολίτες είναι ο…. κανένας, αφού η απάντηση συγκεντρώνει 47%!

Ακολουθούν ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,3%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 1,8%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 1,6%, ο Φώτης Κουβέλης με 1,2%, ο Πάνος Καμμένος με 0,7%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: Αυτή η Βουλή θα εκλέξει πρόεδρο

ΣΥΡΙΖΑ: Κακός ηθοποιός ο Σαμαράς

Πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 11 μονάδων δίνει νέα δημοσκόπηση

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε δημόσια τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε