Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δωρεά παιδικών βιβλίων από τον ΟΠΑΠ στα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Δωρεά παιδικών βιβλίων από τον ΟΠΑΠ στα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Μια ακόμη πρωτοβουλία για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία ανέλαβε ο ΟΠΑΠ. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η εταιρεία δώρισε στα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» παιδικά βιβλία, τα οποία θα μπορούν να δανείζονται οι οικογένειες κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των παιδιών.

Tα παιδικά βιβλία καλύπτουν διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και βρίσκονται ήδη στη διάθεση των γονέων σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες. Η παράδοσή τους έγινε από εργαζόμενους του ΟΠΑΠ, οι οποίοι επισκέφθηκαν το πρωί τα παιδιατρικά νοσοκομεία και ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση σε όλους τους μικρούς ασθενείς.

Ο ΟΠΑΠ επενδύει στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Η δωρεά των παιδικών βιβλίων είναι μόνο μία από τις πολλές δράσεις που υλοποιεί ο  ΟΠΑΠ, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των παιδιών στα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία πραγματοποιεί από το 2014 μια σημαντική επένδυση για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας.

Έως σήμερα, έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από το 52% του έργου. Ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει 23 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 16 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.930 τ.μ. και δυναμικής 345 κλινών.  Στα έργα περιλαμβάνονται η εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροτεχνικού εξοπλισμού και όλες οι απαραίτητες διακοσμητικές παρεμβάσεις. Στις ανακαινισμένες νοσηλευτικές μονάδες, προσφέρονται στα παιδιά υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις