Ελλάδα

ΔΥΠΑ: Καταβάλλεται σήμερα το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 5.456 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Καταβάλλεται σήμερα (22.3.2023) από τη ΔΥΠΑ η εφάπαξ παροχή 300 ευρώ σε επιπλέον 5.456 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που κατήρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Συνολικά, έως τώρα, η παροχή έχει καταβληθεί από τη ΔΥΠΑ σε 61.090 δικαιούχους – μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1 – 2 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, το «μπόνους» θεσμοθετήθηκε με τον νόμο «Δουλειές Ξανά» (ν. 4921/2022), με στόχο την ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων, μέσω της δημιουργίας επικαιροποιημένου Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους και εύρεσης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της νέας παροχής είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που:

  • έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των πέντε ετών και κατόπιν καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης και
  • έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ οι άγαμοι, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή 27.000 ευρώ οι μονογονεϊκές οικογένειες, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Η διαδικασία για την καταβολή της παροχής έχει ως εξής:

  • Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα, με τους κωδικούς TaxisNet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous.
  • Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή κατάστασή τους.
  • Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ και ΗΔΙΚΑ).
  • Η καταβολή γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από πέντε έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Συγκεκριμένα, εισέρχονται, με κωδικούς TaxisNet, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να μετατραπεί σε Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε διά ζώσης.

Για να κλείσουν ραντεβού, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι άνεργοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/exuperetese-me-telediaskepse-apo-ton-organismo-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed.

Για να κλείσουν ραντεβού διά ζώσης, οι άνεργοι θα πρέπει να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο ΚΠΑ2 ή να τηλεφωνήσουν στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ, για να βρουν το ΚΠΑ2, στο οποίο ανήκουν, με βάση την κατοικία σας, καθώς και το αντίστοιχο e-mail, μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/poy-aniko.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» ο Κηφισός μετά από σύγκρουση οχημάτων στην άνοδο – Έντονο πρόβλημα και σε Κηφισίας
Στην κάθοδο του Κηφισού «κόκκινο» είναι το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος στην Μεταμόρφωσης, ενώ στην άνοδο με βήμα «σημειωτόν» κινούνται τα οχήματα από το Αιγάλεω μέχρι την Λυκόβρυση
Κηφισός
Το ΣτΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει εναλλακτικό μάθημα για όσους έχουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει από το 2019 ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να οργανώσει εναλλακτικό μάθημα για όσους λαμβάνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Σχολικά βιβλία
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Κωνσταντοπούλου: «Συκοφάντης που επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί»
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών» αναφέρει η ανακοίνωση
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Απάτη με SMS: Νέα παραλλαγή σαρώνει την αγορά – Πώς να την αναγνωρίζετε πριν χάσετε χρήματα
Μηνύματα που μιμούνται τράπεζες και courier, παραπλανητικά links για επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ - Οδηγίες άμεσης αντίδρασης και ποια βήματα να ακολουθήσετε αν στοχοποιηθείτε
Women using smartphones check email notifications inbox have spam viruses message with warning caution, junk and trash mail, security terms cybersecurity concept
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο Ηράκλειο - Συνελήφθη ιδιοκτήτης περίπτερου
Στα πλαίσια σχολικής εκδρομής ο ανήλικος μαθητής προμηθεύτηκε από περίπτερο 1 μπουκάλι βότκα, το οποίο κατανάλωσε με αποτέλεσμα να μεθύσει, να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Αλκοολούχα ποτά