Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΕΑΠ: Δωρεά διαγνωστικών τεστ κορονοϊού σε πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια

ΕΑΠ: Δωρεά διαγνωστικών τεστ κορονοϊού σε πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) προχώρησε στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού προς τα πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια όλων των Ιατρικών Σχολών.

Η δωρεά αυτή δίνει τη δυνατότητα σε νοσοκομεία όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό, να ελέγξουν και να υποστηρίξουν το σύνολο του προσωπικού τους. «Ο υγειονομικός έλεγχος στον χώρο των εργαζομένων σε εργαστήρια, ιατρικές σχολές και πανεπιστημιακά νοσοκομεία αναφοράς είναι ένα μέτρο που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους ίδιους, τις οικογένειες και την κοινωνία, αλλά θα βοηθήσει και στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΕΑΠ.

Χαρακτηρίζει δε, «σημαντική» τη δωρεά, καθώς, όπως αναφέρει, «οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια των 7 ιατρικών σχολών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη) βρίσκονται καθημερινά στην “πρώτη γραμμή” της μάχης που δίνεται για να αναχαιτιστεί η πανδημία και να μην εξαπλωθεί στη χώρα μας. Συχνά δε, βάζουν σε δεύτερη μοίρα ακόμη και τον εαυτό τους».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις