Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Κοτόπουλο με σαλμονέλα στα ράφια γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ! (pics)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμό σήμανε ο ΕΦΕΤ για κοτόπουλο που πωλείται στα σουπερ μάρκετ, και το οποίο σύμφωνα με τον φορέα έχει σαλμονέλα!

Το κοτόπουλο παράγεται στη χώρα μας, και ο ΕΦΕΤ το ανακάλεσε αμέσως, ενώ καλεί όσους το έχουν πάρει να μην το καταναλώσουν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.

Το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΥΨΗΣΤΟΝ ΜΕΑΤΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ», με LOT 07021, Ημ. Κατάψυξης: 12/03/2021 και Ανάλωση πριν από: 12/03/2022, που παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία ΜΕΑΤΚΑ ΑΕ, Θερμοπυλών 20 & Διαγόρα, Σπάτα Αττικής, ελήφθη από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εισαγγελική έρευνα για την ποιότητα του πόσιμου νερού σε Σιθωνία Χαλκιδικής και Βόλβη Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο των δύο εισαγγελικών ερευνών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράλειψης λήψης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
Βρύση σε χωριό
Κατασχέθηκαν 6,2 τόνοι κρεάτων από 20 επιχειρήσεις στην Αττική – Βρέθηκε παράνομο εργοστάσιο στο Ίλιον
Ο αρχικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος, όπου διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία που εμφανιζόταν στα αρχεία είχε διακόψει τη λειτουργία της
Κατασχεμένα μπιφτέκια από την Περιφέρεια 16