Ελλάδα

Εξ’ αποστάσεως η εξεταστική στα Πανεπιστήμια – Ίσως να μην ανοίξουν καθόλου φέτος

 Στην ανακοίνωση ότι η εξεταστική του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνουστα Πανεπιστήμια θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και όχι διά ζώσης προχώρησε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε, δε, ότι η ηγεσία του υπουργείου κινείται στη λογική να μη λειτουργήσουν διά ζώσης τα πανεπιστήμια μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους. Όπως ανέφερε, μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, μιλώντας αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Συρίγος εξήγησε ότι για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μία λύση, δηλαδή είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως μαθήματα, αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων και των εισηγήσεων των ειδικών.

Όσον αφορά τα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών που απαιτούν φυσική παρουσία, ο κ. Συρίγος σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι έχει ζητηθεί από τα πανεπιστήμια να δώσουν στοιχεία στο υπουργείο για τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία θα κατατεθούν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Τις επόμενες ημέρες, όπως είπε, θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στις 15 Ιανουαρίου δικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα ομαδικά sms του Υπ. Μεταφορών το 3ημερο της 28ης
Το sms έγραφε: «Το περσινό 3ημερο της 28ης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Αν αγαπάς την οικογένειά σου, πρόσεξε πώς οδηγείς. Καλό δρόμο. Υπουργείο Μεταφορών»
αυτοκίνητα στα διόδια 17
Παγωμένο τριήμερο με χιόνια, ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές, από τη Σκύρο έως την Εύβοια, ενώ η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Δευτέρα, με ισχυρό παγετό και μέγιστες θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου
Χιόνια στον Χορτιάτη
Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κλέψει στα Γλυκά Νερά
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απάτη, αφού είχε πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης, με αποτέλεσμα να κάνει ότι τον πιστεύει αλλά στην πραγματικότητα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία
Γλυκά Νερά
18