Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Δε μπορούμε να έχουμε μαζικές μετακινήσεις το Πάσχα

Αντίθετος για την απελευθέρωση των μετακινήσεων το Πάσχα είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Εξαδάκτυλος ανέφερε πως προτεραιότητα τώρα είναι να μειωθούν οι χιλιάδες νοσηλευόμενοι οι διασωληνωμένοι και φυσικά οι θάνατοι, και όχι οι μαζικές μετακινήσεις.

Προειδοποίησε μάλιστα για ένα τέταρτο φονικό κύμα της πανδημίας, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο έχει ξαναβιώσει η ανθρωπότητα το 1919, με τη πανδημία της ισπανικής γρίπης. 

Τότε όπως ειπε ο κόσμος κουράστηκε να τηρεί τα μέτρα, και ήρθε ένα τέταρτο μεγάλο κύμα που σάρωσε τα πάντα.

Κάτι που είναι πιθανό να συμβεί και τώρα, η εμφάνιση τέταρτου κύματος δηλαδή, λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

«Δεν γίνεται να επιτραπούν οι μαζικές μετακινήσεις»

Γι αυτό σχετικά με το Πάσχα ο κ. Εξαδάκτυλος υποστηρίζει πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε, και πως θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσει η Μεγάλη Δευτέρα και να εξετάσουμε τότε τα δεδομένα.

Όπως είπε όμως δεν πρέπει να υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις. Σε ότι αφορά τη μετακίνηση όσων είναι εμβολιασμένοι ο κ. Εξαδάκτυλος φάνηκε πιο θετικός, όμως όπως είπε, με τους ρυθμούς που προχωρά ο εμβολιασμός, δε θα έχει προλάβει να εμβολιαστεί μια ολόκληρη οικογένεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος κατηγορείται για τον βιασμό της 5χρονης ανιψιάς του
Στην δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του αφορά τα αδικήματα του βιασμού, των γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους ή ενώπιον τους και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας
Συγκέντρωση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Υγείας, Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποίησε εικοσιτετράωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Η σιωπηλή επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή εργασία: Πώς αλλάζουν τα επαγγέλματα και τι σημαίνει για τη γενιά 30–45
Η ανησυχία για απώλεια θέσεων εργασίας είναι υπαρκτή, αλλά η εμπειρία αυτών που προσαρμόζονται δείχνει ότι οι ευκαιρίες συχνά έρχονται μαζί με τις προκλήσεις
Εργασία - Τεχνητή Νοημοσύνη 13
Φάκελος 17Ν: Το επεισόδιο «αίμα στις σόλες», η συμπλοκή στα Σεπόλια, το φιάσκο της Ριανκούρ και οι δολοφονίες Αξαρλιάν, Σόντερς
Η δολοφονία του Βρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισίας στις 8 Ιουνίου 2000 θα σημάνει την αρχή του τέλους της εγχώριας τρομοκρατίας
Επίθεση της 17Ν