Ελλάδα

Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: Η Lufthansa επιβεβαίωσε στην ΕΛ.ΑΣ ότι η ανήλικη ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη

Η Κωνσταντία Δημογλίδου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τη μη έγκαιρη ενημέρωση της αστυνομίας από την αεροπορική εταιρεία με την οποία πέταξε η ανήλικη στη Γερμανία

Αεροπορικώς στη Γερμανία έχει ταξιδέψει η 16χρονη Λόρα, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου μετά από επίσημη ενημέρωση της αεροπορικής εταιρείας.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε ότι η Lufthansa μετά από πέντε αιτήματα και 25 μέρες απάντησε στην ΕΛΑΣ ότι η ανήλικη ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη. Μάλιστα πέταξε για τη Γερμανία στις 8 Ιανουαρίου πριν δηλωθεί η εξαφάνισή της από τους γονείς της.

«Πριν από λίγη ώρα η εταιρεία απάντησε επίσημα στην ελληνική αστυνομία ότι η ανήλικη ταξίδεψε στο εξωτερικό με αεροπλάνο της μετά από 5 αιτήματα της ΕΛΑΣ από τις 12 Ιανουαρίου. Η ανήλικη αναζητείται από την πρώτη στιγμή στη Γερμανία και πλέον αυτό αντιμετωπίζεται από τις γερμανικές αρχές», τόνισε η Δημογλίδου.

Η ανήλικη κατάφερε να επιβιβαστεί και να αναχωρήσει χωρίς να αντιμετωπίσει κανέναν έλεγχο, καθώς οι κανονισμοί της αεροπορικής εταιρείας επιτρέπουν σε άτομα της ηλικίας της να ταξιδεύουν χωρίς συνοδό. Παράλληλα, στο αεροδρόμιο δεν είχε εκδοθεί ακόμη σχετική ειδοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς η απουσία της δεν είχε δηλωθεί εγκαίρως από την οικογένειά της.

Η δήλωση εξαφάνισης έγινε περίπου δύο ώρες μετά την αναχώρησή της για τη Φρανκφούρτη, στις 19:30 της ίδιας ημέρας, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η δυσαρέσκεια της ΕΛΑΣ

Η Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για τη μη έγκαιρη ενημέρωση της αστυνομίας από την αεροπορική εταιρεία με την οποία πέταξε η ανήλικη στη Γερμανία. 

Σύμφωνα με όσα είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ «θα μπορούσε να μας έχει γνωστοστοποιηθεί από τις πρώτες ώρες». Όπως τόνισε από το πρώτο 24ωρο η ΕΛΑΣ είχε στείλει σχετική αλληλογραφία σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν πτήσεις προς τη Γερμανία, αλλά «δυστυχώς η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία από την οποία φαίνεται ότι εκδόθηκε το εισιτήριο του παιδιού δεν απάντησε στην ΕΛ.ΑΣ».

Παρότι, όπως διευκρίνισε, δεν υπήρξε εισαγγελική παραγγελία η Αστυνομία είχε τη συναίνεση των γονέων της 16χρονης να ζητήσει πληροφορίες από τις αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου η άφιξη της 16χρονης στη Γερμανία έχει πλέον επιβεβαιωθεί.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η μη συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας με τις ελληνικές αρχές δεν εμπόδισε τις έρευνες που από την πρώτη στιγμή κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση, αν και είχαν δει στο φως μαρτυρίες για την παρουσία της ανήλικης σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

«Ενημερώθηκαν οι γερμανικές αρχές για την εξαφάνιση του παιδιού και ότι το αναζητούν οι γονείς του» σημείωσε η κα Δημογλίδου επισημαίνοντας ότι πλέον η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να παρέμβει στο πώς ενεργεί τις έρευνες η αστυνομία εκεί.

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα και συγκεκριμένες διαδικασίες που ακολουθούνται όταν έχουν τελεστεί συγκεκριμένα αδικήματα, όμως, όταν μιλάμε για την εξαφάνιση ενός παιδιού, το οποίο αναζητούν οι γονείς για πολλές μέρες θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και προφορικά -με τηλεφωνική επικοινωνία με την αστυνομία- όπως έκαναν οι υπόλοιπες εταιρείες, θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν», ήταν τα λόγια της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός – Meteo: Στην Αττική έβρεξε σε 4 μήνες όσο βρέχει σε έναν χρόνο – Στην Ήπειρο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τον Ιανουάριο
Στην Αθήνα τον Ιανουάριο το συνολικό μηνιαίο ύψος βροχής ήταν 50% υψηλότερο από το μηνιαίο ύψος βροχής ενώ στην Αττική από τον Οκτώβριο του 2025 έως τον Ιανουάριο, το συνολικό ύψος βροχής που καταγράφηκε είναι σχεδόν ίσο με το μέσο ετήσιο ύψος βροχής
Βροχές
Τα 3 ερωτήματα, το δρομολόγιο διαφυγής και το κρησφύγετο των δραστών πίσω από μαφιόζικη εκτέλεση του 27χρονου στη Νέα Πέραμο
Οι αστυνομικοί αναζητούν πλέον το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών οι οποίοι εκτιμώνται από δύο έως τέσσερις. Από τις κάμερες ασφαλείας προσπαθούν να εντοπίσουν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι
ο 27χρονος 6
Απεργία ταξί: Ξεκίνησε η πορεία προς το Μαξίμου – Ζητάνε συνάντηση με τον Μητσοτάκη, προειδοποιούν για κινητοποίηση διαρκείας
«Αν κατεβάσει αυτό το νομοσχέδιο, μέχρι και να ψηφιστεί τουλάχιστον, ο κλάδος θα βγει σε διαρκή απεργία», είπε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος
ταξι