Ελλάδα

Εξοικονομώ 2021: Εκδόθηκαν οι αρχικοί πίνακες κατάταξης

Gια το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ 2021» υποβλήθηκαν συνολικά 87.578 αιτήσεις εκ των οποίων 40.145 κατατάσσονται ως «καταρχήν επιλέξιμες» και 47.433 ως «επιλαχούσες».

Ρεκόρ ενδιαφέροντος καταγράφηκε για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ 2021» καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνολικά υποβλήθηκαν 87.578 αιτήσεις εκ των οποίων 40.145 κατατάσσονται ως «καταρχήν επιλέξιμες» και 47.433 ως «επιλαχούσες».

Ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες πέντε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών που υλοποιήθηκαν την περασμένη δεκαετία.

Ειδικότερα, η συμμετοχή στα προηγούμενα προγράμματα διαμορφώθηκε ως εξής:

– Εξοικονομώ 1 (2011) – 8.102 δικαιούχοι.

– Εξοικονομώ 2 (2012) – 36.971 δικαιούχοι.

– Εξοικονομώ 3 (2018) – 37.305 δικαιούχοι.

– Εξοικονομώ 4 (2019) – 20.975 δικαιούχοι.

– Εξοικονομώ 5 (2020) – 36.364 δικαιούχοι.

«Το νέο πρόγραμμα θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, στον περιορισμό του κόστους ενέργειας για νοικοκυριά και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επισημαίνεται ότι από τις επιλέξιμες αιτήσεις, οι 8.356 (20,8%) προέρχονται από ευάλωτα νοικοκυριά που ανήκουν στη χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία, με ετήσιο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα έως 5.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το «Εξοικονομώ 2021» είναι το πρώτο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με ξεχωριστό προϋπολογισμό ύψους 100 εκατ. ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά, ο οποίος θα αυξηθεί κατά 20 εκατ. ευρώ, σε συνολικά 120 εκατ. ευρώ, καθώς κεφάλαια που δεν δεσμεύτηκαν από ενδιαφερόμενους σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες, ανακατανεμήθηκαν αποκλειστικά στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων πολυκατοικιών, αναμένεται να επιτευχθεί και ο στόχος ένταξης 50.000 νοικοκυριών στο πρόγραμμα, καθώς ο προϋπολογισμός που δε θα δεσμευτεί από τις αιτήσεις πολυκατοικιών, θα διατεθεί για την υπαγωγή αιτήσεων που έχουν καταταχθεί ως «επιλαχούσες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 23χρονος μετά από εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ αρχικά αφαίρεσαν τα ρούχα του 23χρονου, προκειμένου να απομακρυνθεί το καυστικό υγρό από το σώμα του μέσω πλύσεων και στη συνέχεια, εφάρμοσαν διαδικασίες αναζωογόνησης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιδράσεις με τη σύλληψη 2 ψυχιάτρων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής – Κατηγορούνται για την άρνηση νοσηλείας ασθενούς
Οι 2 εφημερεύοντες ψυχίατροι αρχικά διαπίστωσαν την ανάγκη για παραμονή του ασθενούς, αλλά αρνήθηκαν την άμεση εισαγωγή του επικαλούμενοι έλλειψη διαθέσιμων κλινών
Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής 4
Φωτιά σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα: 6 καμένα σπίτια, πολλά με σοβαρές ζημιές – Αρχίζουν οι αυτοψίες
Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερος Πεύκος και Βουνόπολη
Καμένο σπιτι στη Ραφήνα
Απειλούσαν την 14χρονη που βιάστηκε ομαδικά στο Κερατσίνι πως αν μιλήσει θα της κάνουν κακό – Συνελήφθη και ο 4ος κατηγορούμενος
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τα όσα φρικτά έζησε η ανήλικη - Οι δράστες φέρεται πως είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών το μοιραίο βράδυ - Συνελήφθη και η μητέρα του ενός για παραμέληση ανηλίκου
Ένας από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση βιασμού
Ανανεώθηκε πριν 47 λεπτά
5