Ελλάδα

Ελευθέριος Βενιζέλος: Σύλληψη 21χρονου που έφερνε ηλεκτρονικά τσιγάρα με κάνναβη – Πώς πιάστηκε στη «φάκα»

Το ύποπτο ταχυδρομικό δέμα με τα ναρκωτικά από τις Η.Π.Α, εντοπίστηκε από το Τελωνείο του Αερολιμένα Αθηνών

Η παράνομη μόδα των ηλεκτρονικών τσιγάρων με κάνναβη ήρθε και στην Ελλάδα και μάλιστα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μπλόκο σε παρτίδα, συσκευών ατμίσματος που περιέχουν χασίς, έβαλε η Δίωξη Ναρκωτικών, πιάνοντας στη «φάκα» έναν 21χρονο ο οποίος εισήγαγε απο τις ΗΠΑ, 50 συσκευές ατμίσματος που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη.

Το ύποπτο ταχυδρομικό δέμα με τα ναρκωτικά προερχόμενο από τις Η.Π.Α με τελικό προορισμό την Αθήνα, εντοπίστηκε από το Τελωνείο του Αερολιμένα Αθηνών και οταν διαπιστώθηκε το περιεχόμενό του οργανώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, επιχείρηση «Ελεγχόμενης Παράδοσης».

Έτσι όταν ο παραλήπτης πήγε να πάρει το πακέτο, οι αστυνομικοί που είχαν στήσει καρτέρι, όρμησαν πάνω του και του πέρασαν χειροπέδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα πωλούνται συσκευές ατμίσματος με κάνναβη το λεγόμενο CBD, οι οποίες όμως περιέχουν την δραστική ουσία THC, δηλαδη κάνναβη σε πολύ μικρά και επιτρεπόμενα όρια σε αντίθεση με την παρτίδα των τσιγάρων που εισήγαγε ο νεαρός τα οποία είχαν μεγάλη ποσότητα του συγκεκριμένου ναρκωτικού η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο newsit.gr είναι «σαν να καπνίζεις – στη διάλεκτο – των εμπόρων ναρκωτικών «μπάφο» σε μορφή ατμού».

Η εισαγωγή και η σύλληψη

Η σύλληψη του 21χρονου για την εισαγωγή συσκευών ατμίσματος με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μέσω ταχυδρομικού δέματος, με σκοπό την διακίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στην περιοχή των Εξαρχείων εγινε πρωινές ώρες της 28ης Αυγούστου στον Ταύρο ενώ ακολούθησε έφοδος και στο σπίτι του στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας: «Από μη προσδιορισθέντα από την προανάκριση χρόνο, ο 21χρονος, οργάνωσε την εισαγωγή και αποστολή ταχυδρομικού δέματος από τις Η.Π.Α. με προορισμό την Ελλάδα, το οποίο περιείχε 50 συσκευασίες ατμίσματος με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -100- γραμμαρίων.

Την 09:45 ώρα της 28/08/2025, στον Ταύρο, συνελήφθη, αφού παρέλαβε, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, το ταχυδρομικό δέμα που περιείχε 50 συσκευασίες ατμίσματος με περιεχόμενο ακατέργαση κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -100- γραμμαρίων.

Σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα,στα Εξάρχεια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με περιεχόμενο ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους -13,1- γραμμαρίων. Η εξιχνίαση της υπόθεσης επιτεύχθηκε όταν το ύποπτο ταχυδρομικό δέμα με τα ναρκωτικά εντοπίσθηκε από το Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών, προερχόμενο από τις Η.Π.Α. με τελικό προορισμό την Αθήνα, διαπιστώθηκε το περιεχόμενό του και οργανώθηκε στη συνέχεια από την Υπηρεσία μας, επιχείρηση «Ελεγχόμενης Παράδοσης» κατόπιν απόφασης του αρμοδίου Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (Σ.Ο.Δ.Ν) και την έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την διενέργειά της.Εξετάζεται το ενδεχόμενο η ποσότητα αυτή να αποτελεί δοκιμαστική εισαγωγή για μια ενδεχόμενη μεγαλύτερη μελλοντική ποσότητα.

Συνολικά κατασχεθέντα:

• Πενήντα (50) συσκευασίες ατμίσματος με περιεχόμενο ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -100- γραμμαρίων.

• ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -13,1-γραμμαρίων

• Το χρηματικό ποσό των -100- € [εντός της οικίας του]

• Ένα Ι.Χ.Ε. δίκυκλο

• Μία (1) ζυγαριά ακριβείας [εντός της οικίας του]

• Δύο (2) τρίφτες κάνναβης (grinder) [εντός της οικίας του]

• Μία (1) συσκευή κινητής τηλεφωνίας [από την κατοχή του κατά την σύλληψη]».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα
Συγκλονίζει ο εργοδότης των 22χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - «Με κάλεσε ο ανιψιός και μου είπε "σκότωσαν τον θείο μου"»
«Μετά την κηδεία του θείου, ο ανιψιός με την κοπέλα του ήρθαν στο σπίτι μου για φαγητό, το οποίο είναι δίπλα στο κατάστημά μου και πρέπει να χαιρέτησε και τον 22χρονο συνεργό» λέει ο επιχειρηματίας
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα