weather-icon °C AΘΗΝΑ

Εμινέ Ερντογάν – Μπέτυ Μπαζιάνα: Τσάι… “στο πόδι”! Συνάντηση “σφηνάκι” στο ξενοδοχείο

Εμινέ Ερντογάν – Μπέτυ Μπαζιάνα: Τσάι… “στο πόδι”! Συνάντηση “σφηνάκι” στο ξενοδοχείο

Η Μπέτυ Μπαζιάνα έφτασε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, το μεσημέρι της Πέμπτης (07.12.2017), περίπου στις 16:20. Μπήκε βιαστική αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο ξενοδοχείο για να πιει τσάι με την Ελινέ Ερντογάν… και αποχώρησε μόλις 50 λεπτά αργότερα.

Το γεγονός ότι η συνάντηση τους κράτησε πολύ λίγο ερμηνεύτηκε από πολλούς ως δείγμα του κακού κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στις δυο πλευρές μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν.

Δείτε στο βίντεο την έξοδο της Μπέτυς Μπαζιάνα

Είδαν την Ακρόπολη από… μακριά

Οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι και η κα Μπαζιάνα της έδειξε τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν,  ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η κα Μπαζιάνα τόνισε πως βούλησή της είναι την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. 

Μπέτυ Μπαζιάνα: Το γεμάτο νόημα δώρο της στην Εμινέ Ερντογάν

Στη συνέχεια οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέττυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η κα Μπαζιάνα τόνισε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Επιπλέον, η κα Μπαζιάνα τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Η εντυπωσιακή Μπέτυ Μπαζιάνα

Η Μπέτυ Μπαζιάνα κατάφερε και πάλι να κλέψει τις εντυπώσεις. Για την επίσκεψη της στην Ελινέ, επέλεξε να παίξει με κλασικά χρώματα στο στυλ της. Για αυτό φόρεσε ένα μίντι φόρεμα με μαύρη φούστα που στο πάνω κομμάτι του έκανε διχρωμία (καφέ του πούρου – λευκό) ενώ είχε παιχνιδιάρικο σταυρωτό “δέσιμο”. Το φόρεμα συνδύασε με μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες και καφέ του πούρου μάλλινο παλτό.

Εμινέ Ερντογάν: Ανατροπή! Ακυρώθηκε η επίσκεψη της στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η ξαφνική αδιαθεσία

Η αδιαθεσία της Εμινέ Ερντογάν την υποχρέωσε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά της.  Παρόλ’ αυτά, η «πρώτη κυρία» της Τουρκίας ζήτησε από την Μπέτυ Μπαζιάνα να συναντηθούν και να πιουν τσάι στο ξενοδοχείο, στο οποίο έχει καταλύσει η τουρκική αντιπροσωπεία.

Live: Ο Ερντογάν στην Αθήνα – Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας

Η Μπέτυ Μπαζιάνα έκανε αποδεκτή την πρόσκληση της Εμινέ Ερντογάν και λίγο πριν από τις 16:30 έφτασε στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” για να συναντηθεί με την Πρώτη Κυρία της Τουρκίας.

Εμινέ Ερντογάν Μπέτυ Μπαζιάνα
Το ξενοδοχείο όπου διαμένει η Εμινέ Ερντογάν

Δείτε στο βίντεο την άφιξη της Μπέτυς Μπαζιάνα στο ξενοδοχείο

Γνωρίζονται από την Κίνα

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δύο κυρίες. Είχαν ξανασυναντηθεί τον περασμένο Μάιο στην Κίνα, στην «Απαγορευμένη Πόλη», και η μεταξύ τους επικοινωνία είναι πολύ θερμή.

Η επίσκεψη και η απαίτηση που δεν έγιναν ποτέ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στο Μουσείο ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00 ενώ λίγη ώρα αργότερα, οι πόρτες του Μουσείου έκλεισαν για το κοινό ενώ δυνάμεις των ΤΕΕΜ έλεγξαν τον χώρο.  Οι δυο πρώτες κυρίες ήταν προγραμματισμένο να γευματίσουν στο μουσείο της Ακρόπολης, ωστόσο και αυτό ακυρώθηκε.

Ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η απαίτηση της Εμινέ για το συγκεκριμένο γεύμα. Η πρώτη Κυρία της Τουρκίας είχε ζητήσει να την σερβίρουν μόνο γυναίκες. Βέβαια, το χατήρι της δεν έγινε… μιας και τελικά ακυρώθηκαν όλα.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

#TAGS MM