Ελλάδα

Ενημέρωση για διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο σχεδιαζόμενων μεταβιβάσεων απαιτήσεων 100

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 

H PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη Εταιρεία, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων (στο εξής «PQH»), που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Γραβιάς 3 και Γρανικού) με την ιδιότητά της ως ειδικού εκκαθαριστή των κατωτέρω υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων (στο εξής «Πιστωτικά Ιδρύματα ΥΕΕ»)

  • Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Τράπεζα PROBANK Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • FBB – Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • PROTON Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Πανελλήνια Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Συνεταιριστική Τράπεζα  Δωδεκανήσου Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Συνεταιριστική Τράπεζα  Λαμίας Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Συνεταιριστική Τράπεζα  Ευβοίας Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Συνεταιριστική Τράπεζα  Δυτικής Μακεδονίας Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Συνεταιριστική Τράπεζα  Πελοποννήσου Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
  • Συνεταιριστική Τράπεζα  Λέσβου – Λήμνου Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση

ανακοινώνει ότι έχει προκηρύξει τρεις διεθνείς διαγωνισμούς για τη μεταβίβαση απαιτήσεων από τα εξής χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων και εξυπηρετούμενων δανείων (εφεξής από κοινού τα «Χαρτοφυλάκια» και έκαστο το «Χαρτοφυλάκιο»):

(α) Χαρτοφυλάκιο Alphabet Εξασφαλισμένων Δανείων Λιανικής, αποτελούμενο από απαιτήσεις από στεγαστικά δάνεια εξασφαλισμένα ως επί το πλείστον με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, προς εκποίηση σύμφωνα με τον ν. 3156/2003 περί τιτλοποίησης απαιτήσεων, ως ισχύει.

(β) Χαρτοφυλάκιο Alphabet Εξασφαλισμένων Επιχειρηματικών Δανείων,  αποτελούμενο από απαιτήσεις από επιχειρηματικά δάνεια εξασφαλισμένα ως επί το πλείστον με εξασφαλίσεις επί ακινήτων προς εκποίηση σύμφωνα με τον ν. 3156/2003 περί τιτλοποίησης απαιτήσεων,

(γ) Χαρτοφυλάκιο Alphabet Ανεξασφάλιστων ή Χαμηλής Εξασφάλισης Δανείων,  αποτελούμενο από απαιτήσεις από δάνεια (επιχειρηματικά και λιανικής τραπεζικής) ως επί το πλείστον ανεξασφάλιστα ή με χαμηλή εξασφάλιση, προς εκποίηση σύμφωνα με τον ν. 5072/2023 (με τον οποίο τροποποιήθηκαν τα άρθρα 1 έως 3 του ν. 4354/2015), ως ισχύει.

Τα ανωτέρω δάνεια είχαν χορηγηθεί από τα προαναφερόμενα Πιστωτικά Ιδρύματα ΥΕΕ (στο εξής από κοινού οι «Απαιτήσεις»). Οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του έτους 2024. Η σκοπούμενη μεταβίβαση των Απαιτήσεων δεν επηρεάζει τη θέση των οφειλετών ή άλλων ενεχομένων προσώπων, ούτε τους όρους αποπληρωμής των σχετικών οφειλών.

Στο πλαίσιο της μεταβίβασης των Απαιτήσεων, τα προσωπικά δεδομένα των οφειλετών και εγγυητών καθώς και αυτά άλλων φυσικών προσώπων, που συνδέονται με τις Απαιτήσεις υπό οποιαδήποτε ιδιότητα (π.χ. τρίτων προσώπων που παρείχαν εξασφαλίσεις, ειδικών ή καθολικών διαδόχων, πληρεξουσίων δικηγόρων, αντικλήτων, τρίτων στα χέρια των οποίων είναι δυνατόν να επιβληθεί κατάσχεση ή κατά των οποίων είναι δυνατόν να προβληθεί δικαίωμα συμψηφισμού, μελών διοίκησης νομικών προσώπων κλπ.) θα διαβιβαστούν, όσον αφορά τα Χαρτοφυλάκια AlphabetΕξασφαλισμένων Δανείων Λιανικής και Alphabet Εξασφαλισμένων Επιχειρηματικών Δανείων  βάσει του άρθρου 10 παρ. 21 του ν. 3156/2003 και όσον αφορά το Χαρτοφυλάκιο Alphabet Ανεξασφάλιστων ή Χαμηλής Εξασφάλισης Δανείων  βάσει των άρθρων 21 και 32 του ν. 5072/2023, από τα Πιστωτικά Ιδρύματα ΥΕΕ, όπως εκπροσωπούνται από τον ειδικό εκκαθαριστή τους, την PQH, σε έκαστη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα αποκτήσει τις Απαιτήσεις από τα Χαρτοφυλάκια Alphabet Εξασφαλισμένων Δανείων Λιανικής και Alphabet Εξασφαλισμένων Επιχειρηματικών Δανείων  και στην εταιρεία – αγοραστή πιστώσεων που θα αποκτήσει τις Απαιτήσεις από το Χαρτοφυλάκιο Alphabet Ανεξασφάλιστων ή Χαμηλής Εξασφάλισης Δανείων, καθώς και στις εταιρείες – διαχειριστές πιστώσεων κατά τις διατάξεις του ν. 5072/2023, στις οποίες θα ανατεθεί από την εκάστοτε αποκτώσα η διαχείριση των Απαιτήσεων ανά Χαρτοφυλάκιο.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πώλησης των Απαιτήσεων ανά Χαρτοφυλάκιο, οι μεν οφειλέτες και εγγυητές των Απαιτήσεων θα ενημερωθούν λεπτομερέστερα με προσωποποιημένη ενημέρωση που θα σταλεί ταχυδρομικά στις διαθέσιμες διευθύνσεις τους, τα δε λοιπά προαναφερόμενα πρόσωπα θα ενημερωθούν μέσω σχετικών ανακοινώσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και στην ιστοσελίδα της PQH https://pqh.gr/announcements.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Εμμονική» ζέστη προ των πυλών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καύσωνα των επόμενων ημερών
«Μέσα σε αυτό το θερμό διάστημα δεν αποκλείονται και επεισόδια καύσωνα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει κατά τόπους σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές» γράφει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ακαδημαϊκό – Συγκινητικός ο επικήδειος από την εγγονή του
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον ακαδημαϊκό, κοινωνιολόγο και διανοούμενο,...
Το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Τσουκαλά στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας
«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το «ΑΕΝΑΟΝ» – Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση, η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά
«Το όνειρο 40 χρόνων δεν είναι πια όνειρο - Είναι έργο και ξεκινά», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Τον Νοέμβριο στήνεται το εργοτάξιο, τον Ιανουάριο του 2027 αρχίζουν τα έργα και το β΄ εξάμηνο του 2029 εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο Ανοιχτό Πράσινο Πάρκο της Μεσογείου
νικος χαρδαλιας