Ελλάδα

ΕΟΦ: Ο θάνατος της 63χρονης στο Ίλιον δεν φαίνεται να έχει σχέση με τον εμβολιασμό

Ο θάνατος της 63χρονης έξω από το Κέντρο Υγείας στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ αυτή είναι η «αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο newsit.gr την Τετάρτη 31/03/2021 ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας είπε για τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής: «Πρόκειται για μακροσκοπική εικόνα παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικού οιδήματος υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση».

Το χρονικό 

Η γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο το μεσημέρι της Τρίτης, 30.03.2021 στο κέντρο εμβολιασμού στο Ίλιον. Ήταν η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Κάθισε 20 λεπτά στο εμβολιαστικό κέντρο και στην συνέχεια έφυγε για να πάει στο σπίτι της. 

Όμως, η γυναίκα βγαίνοντας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε από έναν περαστικό να την βοηθήσει. Ο άνδρας την έπιασε αγκαλιά και προσπάθησε να την βοηθήσει. Αμέσως, έτρεξαν έξω γιατροί από το εμβολιαστικό κέντρο και την μετέφεραν μέσα. Κλήθηκε και το ΕΚΑΒ που έφτασε 10 λεπτά αργότερα, αλλά δυστυχώς η γυναίκα δεν άντεξε και τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός της, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν.

Δικηγόρος οικογένειας 63χρονης: Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος προκλήθηκε από το εμβόλιο

Και σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Σαρακούδης επέμεινε ότι τίποτα δεν έχει αποκλειστεί. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η δόση να της προκάλεσε έντονο αλλεργικό σοκ με αποτέλεσμα το θάνατο. Η αιτία θανάτου της γυναίκας ήταν το πνευμονικό οίδημα. «Είναι μια σπάνια περίπτωση και θα έχουμε απάντηση εντός των ημερών», σχολίασε. Τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν ήταν παρών κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας ούτε του υπουργείου υγείας.

Όπως είπε, έχει ανοίξει ποινική δικογραφία, ενώ ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή και με άλλες οικογένειες που αντιμετώπισαν αντίστοιχα προβλήματα. Θα υπάρξει ομαδική νομική κίνηση, υποστήριξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο βίντεο με 23χρονο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας σούζα: Ταυτοποιήθηκε και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση
Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 23χρονο ως τον οδηγό της μοτοσυκλέτας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προτροπή σε τέλεση αδικήματος και επικίνδυνη οδήγηση
Σούζα
Σοκαριστικοί διάλογοι νεαρών μετά την δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά - «Μακάρι να πεθάνει, ήταν τέζα»
Η αστυνομία έχει στα χέρια της την συνομιλία που έγινε μετά τη δολοφονία, μεταξύ φίλων του 23χρονου, που εύχονταν ο 20χρονος να πεθάνει, ενώ έδιναν και συμβουλές στον καθ΄ ομολογίαν δράστη για να αποφύγει την ταυτοποίηση
Καλαμαριά
20 ερωτοαπαντήσεις για την απαγόρευση καπνικών και αλκοόλ σε ανήλικους: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι
Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φρένο στην αγορά καπνικών προϊόντων και αλκοόλ στους ανήλικους θα παίξει το gov.gr, μέσω του alto.gov.gr και του events.gov.gr
Αλκοόλ
Δέκα ερωταπαντήσεις για τον αφθώδη πυρετό που «θερίζει» αιγοπρόβατα, γουρούνια και βοοειδή
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιεύει 10 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορά τον αφθώδη πυρετό και όσα όσα πρέπει αν ξέρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Αιγοπρόβατα
Απαγόρευση καπνικών και αλκοόλ σε ανήλικους: Με QR code από gov.gr και kids wallet η ταυτοποίηση, μέσω events.gov.gr η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης
Ο οδικός χάρτης που παρουσιάστηκε και πως θα γίνονται οι έλεγχοι για να μην μπορούν οι ανήλικοι να αγοράζουν τσιγάρα και αλκοόλ - Δείτε βίντεο
A young salesman in a tobacco kiosk selling numerous kinds of cigars, cigarettes, and tobacco products. His kiosk is located on Istiklal Avenue in the heart of Istanbul city, a real smoker's heaven with vibrant cigarette packs in the neighborhood
«Ξαφνικά ένιωσα κάποιον να με αρπάζει δυνατά» περιγράφει στο newsit.gr ένα από τα θύματα του «δράκου» του Πειραιά
«Καθώς περπατούσα, δεν είχα αντιληφθεί καθόλου ότι κάποιος βρισκόταν πίσω μου» - «Τη Δευτέρα με κάλεσαν για αναγνώριση... Όταν τον είδα, τον αναγνώρισα αμέσως, χωρίς καμία αμφιβολία»
Ο «δράκος» του Πειραιά
EUDA: «Ψηλά» στη χρήση κοκαΐνης η Αθήνα – Ανησυχητική άνοδος των σκληρών ναρκωτικών στα λύματα
Προβληματισμός με τα αποτελέσματα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ναρκωτικά (EUDA), καθώς στα αστικά κέντρα της Ελλάδας επιβεβαιώνεται η ισχυρή παρουσία διεγερτικών ουσιών
Hard drugs on dark table. Drug syringe and cooked heroin