Ελλάδα

Έπιασαν Έλληνα καπετάνιο για μεταφορά τόνων κοκαΐνης στην Ισπανία

Συνέλαβαν Έλληνα καπετάνιο στην Κάλυμνο με την κατηγορία ότι μετέφερε στην Ισπανία τόνους κοκαΐνης αξίας.... 104.000.000 ευρώ! Ο ίδιος “έδωσε” άλλους δύο Έλληνες ως υπεύθυνους για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης.

Έναν Έλληνα καπετάνιο συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στην Κάλυμνο με την κατηγορία ότι μετέφερε περισσότερους από 1,3 τόνους κοκαΐνης στην Ισπανία με αξία 104 εκατομμύρια ευρώ! Η σύλληψη του 45χρονου, σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso”, έγινε από άνδρες του ΑΤ Καλύμνου σε κεντρικό δρόμο του νησιού όπου έκανε την βόλτα του. Μάλιστα κατά την ανάκριση του ο ίδιος “έδωσε” άλλους δύο Έλληνες ως υπεύθυνους για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης.
 
Ο 45χρονος που ζει στο νησί των σφουγγαράδων με τη σύζυγο και τα παιδιά του, κατηγορείται ότι συμμετείχε ως καπετάνιος στη μεταφορά τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης. Αμέσως μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ αργότερα προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης του στις δικαστικές αρχές της Ισπανίας, αφού συνελήφθη στην χώρα μας μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που ζήτησαν οι Ισπανοί.
 
 
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ο καπετάνιος στα τέλη Νοεμβρίου του 2006 μετέφερε με το πλοίο, στην Ισπανία ποσότητα κοκαϊνής μεγαλύτερη του 1,3 τόνου!
 
Η κοκαϊνη έφτασε στην Ισπανία και διοχετεύτηκε στη στεριά με ταχύπλοα σκάφη, οι επιβαίνοντες των οποίων εντοπίστηκαν από τις ισπανικές αρχές. Στην προσπάθεια τους να μη βρει η αστυνομία τα ναρκωτικά επιχείρησαν να τα πετάξουν στην θάλασσα χωρίς επιτυχία. Τρεις μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2006, το ίδιο πλοίο είχε εντοπιστεί από καταδιωκτικό των ισπανικών λιμενικών αρχών ενώ μετέφερε αδιευκρίνιστη ποσότητα κοκαΐνης. Τότε τα μέλη του πληρώματος του πλοίου είχαν καταφέρει να πετάξουν την κοκαΐνη στην θάλασσα.
 
Ένα μήνα αργότερα τον Σεπτέμβριο και ενώ το πλοίο επισκευαζόταν στην Καζαμπλάνκα μετά την επιχείρηση που έγινε τον Αύγουστο του 2006, το κύκλωμα έκανε χρήση άλλου πλοίου για την μεταφορά της κοκαΐνης. Στο τελευταίο πλοίο μέλη του πληρώματος ήταν μεταξύ άλλων και τέσσερις Έλληνες, ενώ καπετάνιος ήταν ο 45χρονος Καλύμνιος.
 
Ο ίδιος ο 45χρονος αρνείται ρητά και κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή του στο κύκλωμα που διακινούσε την κοκαΐνη, ισχυριζόμενος ότι αγνοούσε ποιο ήταν το περιεχόμενο του φορτίου του. Όπως είπε, εργαζόταν στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και μάλιστα ανασφάλιστος γιατί είχε μεγάλη ανάγκη χρήματα.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είχε ειδοποιηθεί να κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τον απόπλου. Στην κατάθεση του ο 45χρονος κατέθεσε ότι το φορτίο μετέφεραν δύο άλλοι Έλληνες ενώ ο ίδιος κατέβηκε σε άλλο λιμάνι, κάτι που θα εξεταστεί από τις αρχές.

 

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Έλληνας «υπερστρατιώτης», drones «καμικάζι» και η «Ασπίδα του Αχιλλέα» στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ στην ΔΕΘ
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες με εκθέματα, οπλικά συστήματα αλλά και προσομοιωτές πτήσης μαχητικών αεροσκαφών
Έλληνες στρατιώτες με την παραλλαγή και τον εξοπλισμό του «Σύγχρονου Μαχητή»
Τα Taco Bell επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια: Ουρές 300 μέτρων για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο Χαλάνδρι
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω των παρευρισκόμενων, καθώς αρκετοί προσέγγιζαν το σημείο με τα αυτοκίνητά τους
Τα Taco Bell επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια: Ουρές 300 μέτρων για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο Χαλάνδρι
19
Ένταλμα σύλληψης για τον Αρχιμανδρίτη που παραχώρησε τα 175 στρέμματα της μονής στον αρχιμαφιόζο της Κρήτης
Ο Αρχιμαδρίτης είχε εκδώσει βεβαίωση ότι η έκταση δεν αποτελεί εκκλησιαστική περιουσία - Ο κληρικός πλέον δεν βρίσκεται στην Κρήτη, καθώς έχει μετατεθεί στην Θεσσαλονίκη
Πυρομαχικά και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των μελών της μαφίας στην Κρήτη 51
Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων που «ξάφριζε» σπίτια στην Πτολεμαΐδα - Είχαν συγκεντρώσει λεία άνω των 90.000 ευρώ
Τα μέλη που συνελήφθησαν ήταν τρεις 17χρονοι, ένας 16χρονος κι ένας 19χρονος καθώς και ένας 20χρονος και ένας 36χρονος με τους οποίου συνεργάζονταν για να πουλήσουν ή να κρύψουν τα κλοπιμαία
Περιπολικό 1