Ελλάδα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανακοινώθηκε η παράταση μέχρι την Παρασκευή

Ανακοινώθηκε και επίσημα η παράταση για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η παράταση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών δόθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και δόθηκε έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε: «Αιτήσεις χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και μέχρι την Παρασκευή 08/07/2022. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Πως γίνεται η αίτηση

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών υποβάλλονται χωρίς δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα https://allazosyskevi.gov.gr/. Ήδη οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για επιδότηση αγοράς λιγότερο ενεργοβόρων συσκευών ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Η επιδότηση από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ. Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Το ποσοστό επιδότησης όμως δίνεται βάσει εισοδηματικής κατηγοριοποίησης, ενώ ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, καθώς και στις οικογένειες που υπάρχει μέλος ΑμεΑ, δίνεται επιπλέον μοριοδότηση.

Τα ποσά της επιδότησης:

  • Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50%.
  • Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45%.
  • Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35%.
  • Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30%.

Όσοι λάβουν την επιδότηση θα πρέπει μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές και έως την 30η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
8 οι συλλήψεις για το οπαδικό επεισόδιο με νεκρό έναν 20χρονο στη Χαλκίδα - Άτομο πήγε στο σημείο μετά το περιστατικό και αλλοίωσε στοιχεία
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη, υπόθαλψη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τον αθλητισμό
Αιματηρό επεισόδιο οπαδικής βίας στη Χαλκίδα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Η θερμοκρασία «πέφτει», οι άνεμοι δυναμώνουν
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς
Βροχή στην Αθήνα
Ηχητικό ντοκουμέντο με τους 6 μοιραίους πυροβολισμούς της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Μέσα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα, ο δράστης εκτέλεσε τον ιδιοκτήτη μέσα στο γραφείο του, έτρεξε πίσω από τον επιστάτη και τον πυροβόλησε πισώπλατα και στη συνέχεια έριξε άλλη μια σφαίρα στο κενό
Φοινικούντα: Ηχητικό ντοκουμέντο με τους 6 μοιραίους πυροβολισμούς της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
«Εγώ τον βρήκα νεκρό, τελειωμένο μέσα στο αμάξι» λέει η σύζυγος του 39χρονου που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια
Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή της συζύγου του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, που σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών - «Δεν έχω πει στα παιδιά ότι δολοφονήθηκε ο πατέρας τους, του έστησαν καρτέρι» τόνιζει
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς στα Βορίζια
5