Ελλάδα

Επικουρικές συντάξεις μέχρι τον Μάρτιο – Μετά τελειώνουν τα λεφτά

Η Νέα Δημοκρατία πλέον μιλάει πως δεν δέχεται μειώσεις στις επικουρικές κάτω των 300 ευρώ.

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνά Δρέττα μιλώντας στο Mega για τις συντάξεις λέγοντας ότι τα ταμειακά αποθέματα του μεγαλύτερου επικουρικού ταμείου του ΕΤΕΑΜ φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο.

Όπως αναφέρει η κα Δρέττα εάν γίνουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τότε μπορεί να εξισορροπηθούν οι ανισορροπίες και να “μπορούμε να πληρώσουμε”, αλλιώς σημειώνει πως σε 3 μήνες στο ΕΤΕΑΜ “δεν έχουμε να πληρώσουμε επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, η γενική γραμματέας δηλώνει πως στη συνάντηση με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας δόθηκαν όλα τα στοιχεία και ο κ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε πως μέχρι τις 16 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις έτσι ώστε να τους βρει έτοιμους η τρόικα.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως βάζει λίγο νερό στο κρασί της και στηρίζει την αναγκαιότητα εξορθολογισμού των επικουρικών συντάξεων βάζοντας όμως κόκκινη γραμμή. Αυτή η κόκκινη γραμμή είναι πως η ΝΔ δεν δέχεται να μειωθούν κάτω από 300 ευρώ οι επικουρικές συντάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουτρουμάνης: Τις αποφάσεις για τις επικουρικές θα τις πάρουμε ΟΛΟΙ μαζί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί ο Γιώργος Μαζωνάκης να δώσει τις εξηγήσεις του», είπε ο δικηγόρος του για τη μήνυση
«Αναμένουμε να μας καλέσει η εισαγγελία προκειμένου να πάρουμε στα χέρια μας το περιεχόμενο της μήνυσης», αποκάλυψε ακόμα για το πού βρίσκεται η εν λόγω υπόθεση
Γιώργος Μαζωνάκης
Πύργος: 16χρονος άρπαξε το αυτοκίνητο της μητέρας του – Προσπάθησε να εμβολίσει περιπολικά μετά από καταδίωξη
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το αυτοκίνητο εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν από το οπτικό πεδίο των αστυνομικών, αλλάζοντας συνεχώς κατεύθυνση και αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες, με επικίνδυνους ελιγμούς
Περιπολικό