Ελλάδα

Επίθεση από πειρατές σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Γουινέα

Επίθεση από πειρατές δέχθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Sea Phantom, σε απόσταση 91 ναυτικών μιλίων δυτικά από το λιμάνι της Μπάτα στην Ισημερινή Γουινέα.

Το δεξαμενόπλοιο με το πλήρωμα των 19 ατόμων κινούνταν με 13 κόμβους όταν οι πειρατές κατάλαβαν προσπάθειες να ανέβουν πάνω σε αυτό. Ο καπετάνιος του πραγματοποίησε ελιγμούς προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Έτσι πάνω στο πλοίο που ΄φέρει σημεία των Νησιών Μάρσαλ, ανέβηκαν 8 άτομα τα οποία προσπάθησαν να το καταλάβουν, έτσι ώστε στη συνέχεια να ζητήσουν λύτρα από τους ιδιοκτήτες του για να το απελευθερώσουν.

Τα μέλη του πληρώματος, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση κινήθηκαν αμέσως προς το ειδικό δωμάτιο που βρίσκεται σε αυτές τις περιπτώσεις στον πύργο του πλοίου. Οι πειρατές δεν κατάφεραν να μπουν σε αυτό με αποτέλεσμα ο καπετάνιος με τη βοήθεια των 18 ανδρών του να οδηγήσουν το Sea Phantom στο λιμάνι του Μαλάμπο στην Ισημερινή Γουινέα.

Οι οκτώ πειρατές που δεν κατάφεραν να μπουν στο δωμάτιο ασφαλείας και να αλλάξουν την πορεία του πλοίου, τελικά το εγκατέλειψαν χθες το απόγευμα, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι όλα καλά στην υγεία τους.

Θανάσης Γερασιμίδης 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με την 16χρονη λίγο πριν καταρρεύσει έξω από το κλαμπ στο Γκάζι - Ήταν με φίλες της σε ψιλικατζίδικο
Οι αστυνομικές αρχές που δεν ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο για το περιστατικό έχασαν πολύτιμο χρόνο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο την ανήλικη
Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο με την 16χρονη πριν καταρρεύσει έξω από το κλαμπ – Ήταν με φίλες της σε ψιλικατζίδικο
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όλα είναι ψέματα, είμαι καθαρός και θα κινηθώ νομικά» λέει ο «Φραπές» για Jaguar και 2,5 εκατ. ευρώ
«Με είδε κανείς στο Ηράκλειο να κυκλοφορώ με Jaguar; Ένα αγροτικό έχω, φορτωμένο μέρα και νύχτα ζωοτροφές» - «Αν νομίζουν όλοι ότι θα ξεπλυθούν πάνω μου, θα γελάσουμε καλά. Θα πέσουν πολλοί. Εγώ δε θα πέσω γιατί είμαι καθαρός»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
11
Η στιγμή που το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε η 16χρονη στο Γκάζι - Ο πατέρας ενημέρωσε την αστυνομία
Αναμένεται η νεκροψία νεκροτομή για να δοθούν απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του κοριτσιού - Η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για το συμβάν ούτε από το ΕΚΑΒ ούτε από το νοσοκομείο
Γκάζι