Ελλάδα

Επιχείρηση σωτηρίας αδέσποτων ζώων στον Δήμο Σαρωνικού

Η φωτιά που ξέσπασε πριν από τρεις ημέρες στην Κερατέα, έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον, αλλά και ζώα που βρίσκονται σε καταφύγιο και κυρίως τα αδέσποτα.

Ο Δήμος Σαρωνικού, από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς, ανέλαβε άμεση δράση γύρω από αυτό το θέμα, προσπαθώντας να τα διασώσει. Κλιμάκιο του δήμου, από το τμήμα Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων, με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μπούτση, συνεπικουρούμενο από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Λαυρεωτικής, έδρασε με συντονισμένες ενέργειες για την ανεύρεση και διάσωση αδέσποτων ζώων, αλλά και ζώων μέσα από τις αυλές σπιτιών που βρίσκονταν στη φλεγόμενη περιοχή.

«Κινητοποιηθήκαμε άμεσα για να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε από την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς, ζωές, δάσος, περιουσίες. Τα αδέσποτα ζώα ήταν και είναι πάντα στις προτεραιότητές μας και γι’ αυτό ριχτήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα διασώσουμε από τις φλόγες», τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Προληπτικά εκκενώθηκε κι ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή Δημολάκι, καθώς φλόγες από εστίες που συνέχιζαν να καίνε στην περιοχή, πλησίασαν την εγκατάσταση, την ώρα που επιχειρούσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το καταφύγιο όπου φιλοξενούνταν τριάντα αδέσποτα, οι υπάλληλοι του δήμου πήραν συνολικά δέκα σκυλάκια, τα οποία μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, δέκα ακόμη παρελήφθησαν από φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ τα υπόλοιπα δεν χρειάστηκε τελικά να απομακρυνθούν και παρέμειναν στο καταφύγιο, αφού στο μεταξύ η φωτιά είχε ελεγχθεί και σβήστηκε.

Από τις επόμενες ημέρες και αφού διαπιστωθεί ότι ο κίνδυνος έχει οριστικά περάσει, τα ζωάκια θα επιστραφούν στους χώρους τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες: Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με τις φλόγες - Ήχησε το 112, σηκώθηκαν 12 εναέρια μέσα
Η κατάσβεση αναμένεται να γίνει δυσκολότερη αφού με τη δύση του ήλιου τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν να κάνουν ρίψεις νερού καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας
Φωτιά στις Σέρρες 4
«Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι η μόνη που δεν έχει αλλάξει πολύ τις καταθέσεις της» λέει ο δικηγόρος της για την υπόθεση της Αμαλιάδας
Από το πόρισμα της πνευμονολόγου, του παιδονευρολόγου και των δύο ιστοπαθολόγων, αναμένεται το αν η Τριμελής Επιτροπή θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα αρχικά πορίσματα που ήθελαν αυτά τα παιδιά να πέθαναν από διάμεση πνευμονίτιδα
Ειρήνη Μουρτζούκου