Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη συνέντευξη Αλαφούζου στο BBC

Έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη συνέντευξη Αλαφούζου στο BBC
Eurokinissi

Έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για παράνομες πρακτικές που ισχύουν, διατάχθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, Γιώργο Οικονόμου. Αφορμή, τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο BBC ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Η έρευνα για τα κρούσματα διαφθοράς στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και για παράνομες πρακτικές, ανατέθηκε σε αρμόδιο εισαγγελέα για τον αθλητισμό, εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Προηγήθηκε άτυπη συνάντηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, Γιώργου Οικονόμου με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, για το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του στο BBC.

Στη συνέχεια ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί έρευνα από καιρό για τα κακώς κείμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου διέταξε έρευνα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθεί σε κατάθεση ο κ. Αλαφούζος και άλλα πρόσωπα τα οποία θα κριθούν απαραίτητα από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

«Υπάρχει διαφθορά. Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι’ αυτό εδώ και χρόνια. Αν δεν πειστεί η ομοσπονδία να ελέγξει τη λειτουργία του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

«Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η διαφθορά είναι να έρχονται όλα στο φως. Αν γίνονται κάτω από το τραπέζι, η κατάσταση θα συνεχιστεί», είχε αναφέρει ακόμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις