Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα για τη δικαιοσύνη

Έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα για τη δικαιοσύνη

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού, Σταύρου Μπαλάσκα, στις οποίες, μεταξύ των άλλων,ανέφερε ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», ενώ έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα έδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τις σχετικές δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο  αντεισαγγελέας υπηρεσία του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε τα δημοσιεύματα κ.λπ., έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Προηγήθηκε η έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία σε ανακοίνωση της τόνιζε: «Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».

Επίσης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ήδη έχει διατάξει την διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις