Ελλάδα

Έρχεται κακοκαιρία εξπρές το Σάββατο και φόβοι για νέες πλημμύρες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Η κακοκαιρία εξπρές που έρχεται το Σάββατο στην Ελλάδα έχει θορυβήσει του μετεωρολόγους που χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρικών φαινομένων.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη και μέχρι την Παρασκευή αναμένονται πιο ήπιες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26°C – 28°C.

Όμως θα υπάρξει νέα σοβαρή επιδείνωση του καιρού το Σάββατο καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στις ακόλουθες περιοχές:

Επτάνησα
Ήπειρος
Δυτική Στερεά
Πελοπόννησος
Δυτική Θεσσαλία
Κεντρική Μακεδονία
Ανατολική Μακεδονία
Θράκη
Λέσβος
Ρόδος

Φθινοπωρινός ο καιρός της Πέμπτης

Την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχοπτώσεις.
Στα δυτικά της Πελοποννήσου, στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στην Δυτική Στερεά, στην Μακεδονία και στην Θράκη, αλλά και στην ορεινή Θεσσαλία και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα βρέχει κατά διαστήματα.

Στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας κατά διαστήματα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν χωρίς να βρέξει.Η θερμοκρασία θα είναι στους 23– 25 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 23 – 25 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 26 – 28 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στους 25 – 29 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Δείτε LIVE την εξέλιξη του καιρού

Η πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα είναι στους 19 – 26 βαθμούς Κελσίου, άνεμοι ως και 5 μποφόρ.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές , η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16 – 24 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι νοτιοανατολικοί ως και 4 μποφόρ τοπικά.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ προανήγγειλε ο Κικίλιας

Μιλώντας για τη νέα κακοκαιρία στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Βασίλης Κικίλιας, είπε το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ θα βγει αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι.
«Έχω ζητήσει να γίνει μια σύσκεψη όλων των συναρμοδίων φορέων. Θα εκτιμήσουμε τι θα γίνει και πού θα φτάσουν αυτά τα φαινόμενα. Έχουμε πλημμύρες στο Μιλάνο και Ντουμπάι. Είναι προφανές πως η κλιματική κρίση είναι εδώ. Η Πολιτική Προστασία έχει ευθύνη και από αυτό το νομοσχέδιο την παίρνει, γιατί μπορεί να βλέπει πού γίνονται και εάν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα.

Η δομή των αρμοδιοτήτων θα είναι απλοποιημένη στο νέο νομοσχέδιο ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Υπάρχουν κακοτεχνίες, μπαζωμένα ρέματα και τώρα θα έρθουμε να προσπαθήσουμε να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης – «Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας»
«Τα νέα δεδομένα που ανέκυψαν καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας τόσο με το γραφείο του έτερου συναδέλφου, όσο και με την οικογένεια του 15χρονου» τονίζει στη δήλωσή του ο δικηγόρος
Δολοφονία 17χρονου από 15χρονο στις Σέρρες
Η ανατριχιαστική ομιλία της κόρης της 40χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην της στο Μενίδι - «Κοιμήθηκε χωρίς να ξέρει ότι ήταν η τελευταία της μέρα»
Η 20χρονη κόρη της 40χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε άγρια στη μέση του δρόμου στο Μενίδι, μίλησε σε εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο
Η κόρη της δολοφονημένης γυναίκας