Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Έβαλαν γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη – Πελώνη: Καταδικάζουμε

Έβαλαν γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη – Πελώνη: Καταδικάζουμε

Στόχος επίθεσης με γκαζάκια έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (30.06.2021) το σπίτι όπου μένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Άγνωστοι έβαλαν γκαζάκια στην γκαραζόπορτα της πολυκατοικίας όπου μένει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο Ψυχικό και προκάλεσαν φθορές.

Όλα έγιναν στις 04:10 τα ξημερώματα, όταν οι δράστες άφησαν τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό έξω από την γκαραζόπορτα. Από την ανάφλεξη, σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε μαύρισμα στην πόρτα, καθώς και μικρές υλικές ζημιές σε δύο ΙΧ που ήταν σταθμευμένα απέξω.

Ο δημοσιογράφος, μιλώντας στα τηλεοπτικά συνεργεία που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του, είπε πως δεν κατάλαβε την έκρηξη και πως τον ενημέρωσε η αστυνομία για ό,τι είχε συμβεί.

  

Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια.

Καταδίκη από την Πελώνη

Την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη καταδίκασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη. Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι», ανέφερε σε δήλωσή της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις