Ελλάδα

Έβρος: Επιστρέφουν στην Τουρκία οι 330 μετανάστες που βρέθηκαν σε νησίδα του ποταμού

Την οδό της επιστροφής στην Τουρκία παίρνουν σταδιακά οι 330 μετανάστες που ήταν σε νησίδα στον Έβρο. Λόγω του τέλους των βροχών στην περιοχή σημειώνονται αυξητικές ροές μεταναστών.

Λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη και του νέου ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, για τους μετανάστες που καταφτάνουν στον Έβρο, άρχισε η αποκλιμάκωση στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι περίπου 330 μετανάστες που ήταν σε νησίδα του ποταμού Έβρου προωθούνται σταδιακά πίσω στην Τουρκία. 

Λόγω του τέλους των βροχών στην περιοχή υπάρχουν αυξητικές ροές μεταναστών, καθώς πάνε και διαλέγουν κάποιες νησίδες μέσα στον ποταμό και από εκεί προσπαθούν να περάσουν οι περισσότεροι οργανωμένα στην ελληνική ενδοχώρα.

Μάλιστα, από τη στιγμή που θα μπουν στο ελληνικό έδαφος – λέει η ΕΡΤ – θα αρχίσουν να περπατούν μέσω του ορεινού όγκου της Θράκης. Μέσα από τα βουνά θα περπατούν μερόνυχτα για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς και να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με την κακοποίηση της ηλικιωμένης από την 67χρονη που την φρόντιζε στη Χίο - «Μη με χτυπάς, δεν έκανα τίποτα»
«Γροθιά» στο στομάχι είναι το βίντεο που εξασφάλισε η οικογένεια της 84χρονης, στο οποίο φαίνεται πόσο άσχημα μιλούσε και φερόταν η γυναίκα που είχε αναλάβει αν την προσέχει
Χίος
Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 25χρονος για ληστείες σε οδηγούς ταξί – Τους έσφιγγε τη ζώνη ασφαλείας στον λαιμό
Οι δύο δράστες επιβιβάζονταν μαζί στα οχήματα ταξί και συνήθως προπλήρωναν το αντίτιμο, καταβάλλοντας στον οδηγό 10 ευρώ, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη του
Ταξί