Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Φοιτητές κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Κατάληψη και στο ΑΠΘ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Φοιτητές κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Κατάληψη και στο ΑΠΘ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης (07.03.2024) οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ με την κατάληψη αντιτίθενται στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδωτικά πανεπιστήμια που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή.

Σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών εισόδων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν και φοιτητές του ΑΠΘ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Από νωρίς το πρωί, οι φοιτητές, κρατώντας πανό που αναγράφουν συνθήματα κατά της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τις μπάρες ελέγχου της διόδου οχημάτων από τον κεντρικό δρόμο του campus, στο ύψος των οδών Εγνατίας αλλά και Αγίου Δημητρίου, καθώς και σε εισόδους περιμετρικά του πανεπιστημίου.

Η κινητοποποίηση θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι, οπότε οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης, με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Καμάρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις